Margaritin san o vrtovima je došao!

Danas fotografije su iz Margarite Paounove, koja kaže: "Moje ime je Margarita, 48 godina, rođena u Bugarskoj i došla je u SAD prije 20 godina, a ja živim u Randolphu u Massachusettsu, a nakon pregleda stotina kuća i traženja kuće u vlasništvu banke ili foreclosure, Sve što sam želio bila je kuća koja je 20-40 godina s dovoljno zemljišta, tako da mogu imati vrtove, odrastao sam u malom selu u Bugarskoj (istočna Europa), moja baka je imala prekrasne vrtove i mislim da sam tako dobio sam ljubav prema biljkama, ali nakon toga sam živjela u apartmanima i imala biljke, sve što sam želio bili su vrtovi. Kao što vidite na slikama, uopće nije bilo krajobraza, prljavštine i korova, ali imala sam zemlju i moj san Moj muž ima restoran i radi svakodnevno 16 sati, moj sin je 22 godina ide na koledž i ima svoje poslovanje, u isto vrijeme nismo mogli priuštiti krajobraznu tvrtku ili bilo koju drugu stručnu pomoć, tako da je sve bilo u mojim rukama. Nisam imala nikakav krajobrazni doživljaj pa sam počela čitati i pretražujući internet i obrazujući se.
Prvo mi treba privatnost, pa sam kupio od lokalnog vrtića 20 Thuja zimzelenih stabala (koja je bila moja najskuplja investicija). Kad su ih isporučili, moj sin i muž kopali su rupe i posadili ih. Tvrtka za ograđivanje postavila je bijelu ogradu, tvrtka bazena promijenila je bazen i napunila vodu. Moj je tata kružio oko trave s opločnicima i pričvrstio cementne stepenice, moj je muž napravio stepenice za jednu od travnatih terasa i to je bila sva pomoć koju sam imao, sve drugo je učinjeno mojim rukama.
Prve godine sam se izravnavala i terasavala nagnutu zemlju, kopajući hrpe velikih kamenja koje sam kasnije koristila za zidove i dekoracije terena, sijanje travom, ali trava je trebala vodu, sustav raspršivanja nije bio opcija jer je preskup, pa sam napravio svoj vlastiti sustav raspršivanja, spajanjem malih crijeva s sprinklerima, zatim kupio vodu za mjerenje vremena i imao sam sustav raspršivanja.
Tako sam nakon 4 mjeseca teškog rada imao malo zelene boje. Nažalost, 28. kolovoza 2011. uragan Irene nas je pogodio i 4 velike hrastovine padaju u našem dvorištu, rezultat - rupa na krovu, paluba je nestala, metalna ograda je nestala, trava i moje prve cvijeće iščezle itd., Pa imam započeti iznova.
Morala sam ponovno razvaliti zemlju, sjetiti se trave, itd. Nakon svega toga sam napravio popločavanje, kupnjom pločica iz Home Depota, negdje moram trčati na HD 4 puta dnevno, jer moj auto je mali, a pločice su teške.
Najveći izazov za mene bio je rad s mortama. Cement oko bazena bio je glup, s pukotinama i brusnim rubovima, pa moram popuniti pukotine, izraditi ih čak i ravnomjerno, nego prskati bojom cementa i na kraju ga zatvoriti. Paluba je izgledala stare - napunila ga je i zamrznula. Svi vanjski namještaj kupljeni s interneta, sastavili su ga i uz pomoć mog supruga i sina ga instalirali.
Najgrublji prostor bio je oko i ispod palube, Sjenica s dvije klupe, mijenja puno, uz trubu, vinove loze, gorku, hibiskus. Sada imam svoju kavu i uživam u sjajnijim cvjetovima. Moje omiljeno mjesto je oko velike stijene, gdje sam posadio hostase i ljiljane. " Margarita, ovo je tako inspirativno! Iznos posla koji ste radili nevjerojatan je. Tako je lijepo. Hvala vam što ste ga podijelili s nama!

Nastavite slati fotografije svojih vrtova, svatko!


Želimo obilježite svoj vrt ili vrt koji ste nedavno posjetili, u vrtu Fotografija dana?
Želim vidjeti svaki post ikad objavljen?
Želim pretražite GPOD od strane države?
I posljednja, ali ne najmanje važno, pogledajte GPOD Pinterest stranicu, gdje možete pregledavati sve postove u kategorijama ... zabavno!