7 zdravih zalogaja za pomoć mršavljenja

Najbolji zdravi obroci napravljeni su od hranjivih namirnica. Obrađena hrana poput krumpira, slatkiša i kolačića je bogata masnoćama i šećerima i neće vam pomoći da izgubite težinu. Niska kalorična grickalica mogu zadovoljiti vaše želje za gladi između jela, što olakšava mršavljenje. Ovdje su neke zdrave hrane koje možete snack, čak i dok pokušavate izgubiti težinu.

1. Popcorn

Popcorn je vrlo zdravi snack, sve dok nije umaknut u maslacu i solju. Popcorn je bogat vlaknima i niskim kalorijama. Zraka popuvala popcorn je najbolji, ali možete ga pop na peći u canola ili maslinovom ulju, ili drugo ulje koje se sastoji od monounsaturated masti. Provjerite naljepnice na mikrovalnom kokicama, jer mnogi brandovi sadrže visoku razinu natrija i masti.

2. matice

Nuts sadrže monounsaturated masti, što može smanjiti ukupne razine kolesterola i LDL kolesterola, dok čišćenje vaše arterije i sprečavanje nakupljanja arterijskog plaka. Matice su visoko u bjelančevinama, pa vam pomažu da se osjećate puni. Orasi su također visoki u antioksidansu vitamina E, kao i vlaknima i magnezijem.

3. Sjemenke suncokreta

Sjemenke suncokreta sadrže mnogo iste zdrave hranjive tvari kao i matice. Izaberite sjemenke suncokreta niske soli ili soli; sol na školjkama može učiniti ovaj zdrava zalogaja mnogo manje zdravi.

4. Kikiriki i nut butters

Kikiriki i drugi bademi su bogati bjelančevinama, što može pomoći da se osjećate punima između zdravih obroka. Možete jesti maslac od kikirikija samo po sebi, ili ga dodati voću, krekeri ili smoothie. Maslac od kikirikija je izvrstan zdrava obroka, ali ne jede previše, jer je također bogato kalorijama.

5. Glatke

Voćni smoothies su veliki zdravi snack i čak se mogu koristiti za zamjenu zdravog ručka ako stavite dovoljno sastojaka. Smoothies mogu sadržavati do 600 kalorija, čak i neke zdrave obroke, a možete se osjećati punim satima.

Možete se sami pripremati u vašem mješalicu kod kuće, s sastojcima poput voća, jogurta i maslaca od kikirikija. Mnogi sok sokovi i kafići također nude smoothies na izborniku. Za dodatne bjelančevine, zatražite dodanu pušku sirutke u prahu. Samo se upozoravamo da su frillovi često visoki u fruktozu (voćni šećer) i da šećer može dovesti do porasta tjelesne mase ako nije izgorjelo.

6. Goveđi Jerky

Goveđi jerky je zdrava obroka koja je bogata proteinima. Unutka jerky sadrži oko 80 kalorija, 12 grama proteina i 1 gram masnoća.

Kupite se u trgovini zdrave hrane ili trgovini s namirnicama. Međutim, svakako pročitajte naljepnicu, budući da su mnoge robne marke jerky visoke natrij.

7. Niski ili ne-masni jogurt

Osam čaša jogurta sadrži oko 3 grama masti i 150 kalorija. Jogurt je također bogat proteinima i dobar izvor kalcija u prehrani. Neke studije pokazuju da konzumiranje tri osam zlicica obroka jogurta niskog masnog tkiva svakog dana može vam pomoći da izgubite težinu. Osim toga, mnogi receptovi s niskim udjelom masnoća koriste nisko masno jogurta kao zdrava zamjena za kiselog vrhnja.

Ako vam je potrebna energija za vrijeme dijete, razmislite o tome da se zabavite na jednom od prethodno spomenutih zalogaja.

Gledaj video: Umjetna sladila debljaju više od šećera? (Veljača 2020).