Može li Stevia sigurno spustiti krvni tlak?

Stevia, prirodno, bez kalorija zaslađivač, često se koristi kao zamjena za šećer. A ako pratite sva polemika koja slijedi steviju, vjerojatno znate i da postoji mnogo popratnih učinaka stevije koji se i dalje proučavaju. Međutim, postoje neke stvarne koristi za korištenje stevia, od kojih jedan čini se da to može pomoći smanjiti krvni tlak tijekom vremena. To je rekao, trebate vagati svoje mogućnosti da biste vidjeli trebate li koristiti steviju da vam pomognete ako imate visoki krvni tlak.

Korištenje Stevia za snižavanje krvnog tlaka

Iako stevia nije nova u ostatku svijeta, FDA nije odobrila u SAD-u do relativno nedavno. To znači da još uvijek postoje mnoge studije na stevijama da biste vidjeli kako bi to moglo utjecati na vaše tijelo. Međutim, jedan od glavnih pozitivnih nuspojava lišća stevije jest da se čini da snižava krvni tlak. To može biti korisno kada se koristi ispravno. Međutim, stevia ne uvijek sigurno niži krvni tlak. Budući da je malo poznato o ovom zaslađivaču, trebate se posavjetovati s liječnikom ako ga namjeravate koristiti za snižavanje krvnog tlaka. Niski krvni tlak zapravo je jednako loš za vas kao visoki krvni tlak. Nizak krvni tlak može uzrokovati umor, slabost i neugodnost. Međutim, možete izbjeći ove simptome razgovarajući sa svojim liječnikom. Mogu se složiti da vam stevia može pomoći ili ona bi mogla preporučiti nešto što će sigurno smanjiti krvni tlak.

Suočavanje s drugim nuspojavama Stevije

Dok se stevija može upotrijebiti za snižavanje krvnog tlaka, drugi problem s kojim ćete se suočiti je da je njegovo dugoročno djelovanje malo poznato. Neke studije učinjene na štakorima sugeriraju da bi stevija mogla biti kancerogen i kasnije uzrokovati rak u životu. Međutim, stevia se nije koristila u SAD-u dovoljno dugo da dokazuje ili opovrgava ovu teoriju. Isto tako, stevia je ne-kalorični zaslađivač koji svibanj zapravo uzrokuju da se dobije na težini tijekom vremena, jer trikovi svoje tijelo misle da kalorije dolaze, ali nikad donosi. To uzrokuje da prejedate. Kao rezultat toga, mogli biste zapravo nabaviti kilograme koji uzrokuju porast krvnog tlaka. Dakle, uzimanje stevije možda nije najbolje za vas.

Korištenje Stevije sigurno

Opet, najbolji način za utvrđivanje je li stevia pravi za vas je da razgovarate sa svojim liječnikom o načinu na koji možete koristiti bolju prehranu, više vježbi i dodataka poput stevije kako bi vam se smanjio krvni tlak. To je jedini način da budete sigurni i što je moguće zdraviji.