Ključne hrane za uključivanje tijekom trudnoće

Trudnoća je uzbudljivo vrijeme da uskoro budu roditelji. Iako majke mogu povremeno uživati ​​u manje zdravih žudnji, važno je osigurati pravilnu prehranu tijekom trudnoće.

Cjelovite žitarice

Tijekom trudnoće želite biti još oprezniji u ograničavanju rafiniranih zrna u vašoj prehrani i trebali biste ciljati da većinu vaših zrna cjelite. Cijela zrna sadrži mnoge važne minerale za trudnoću i pružaju veliki izvor vlakana, što može pomoći u sprečavanju konstipacije i razvoja hemoroida tijekom trudnoće. Dobri izvori cjelovitih žitarica uključuju zobene pahuljice, 100% kruh od cjelovitog zrna, quinoa i smeđu rižu.

mahunarke

Lizenje, grah, grah i grašak divlje su čudesne leguminoze koje se uključuju tijekom trudnoće jer pružaju veliki izvor folata. Tijekom trudnoće, folna kiselina pomaže razviti neuralnu cjevčicu koja postaje bebina kralježnice. Folat također podržava brz rast placente i fetusa. Konzumiranje dovoljno folata, posebno prije nego što ste trudni i tijekom prva tri mjeseca trudnoće, može smanjiti rizik od neuralnih defekata cijevi, kao što je spina bifida.

Tamni zeleni listovi

Tamno zeleno lisnato bilje, kao što su kelj, špinat, senf i zeleno zrno, puni su hranjivih tvari koje su korisne za majku i bebu jer uključuju dva ključna minerala - kalcij i magnezij. Dobivanje dovoljno kalcija pomaže u izgradnji kosti dječjeg kostura. Kalcij ne samo da čuva kosti snažne, već i održava živčane, mišićne i cirkulacijske sustave koji se normalno izvode. Magnezij radi zajedno s kalcijem kako bi se mišići mogli ugovoriti. Također je važno za razvoj vašeg djeteta.

Govedina

Gdje je govedina? Ako se pitate da tijekom trudnoće - možete pogledati dodavanje govedine u svoju prehranu budući da je to bogat izvor željeza i cinka, dvije vitalne hranjive tvari tijekom trudnoće. Željezo je potrebno za povećanje volumena krvi tijekom trudnoće, povećane potrebe fetusa i gubitak krvi tijekom isporuke. Cink je neophodan za svaku fazu rasta i za razvoj imunološkog sustava vašeg djeteta.

Najbolji način kako bi se osiguralo da jedete dovoljno željeza i cinka jest jesti dobro uravnotežena jela koja se usredotočuju na željezne i cinkove bogate izvore hrane, uključujući mršavo meso. Ako ste vegetarijanac, nemojte se smijati. Kuhani špinat i grah također pružaju dobre izvore željeza i cinka.

Kao i uvijek, ne zaboravite konzultirati se sa svojim liječnikom kako biste bili sigurni da dobivate pravilnu prehranu tijekom trudnoće.

Gledaj video: Sheena Iyengar: The art of choosing

(Veljača 2020).