Prehrana makarona i sira

Ako imate malu djecu, šanse su da vas u nekom trenutku zamaraju za neke makarone i sir. Ako ste odrasli, vjerojatno ste sebi pomogli nekim makaronima i sirom, ako ste željeli brzi obrok i bili pritisnuti za vrijeme. Makaroni i sir su jedan od najjednostavnijih primjera i sorti zajedničke tavi od sira i makaronija. U pripremi ove posude često se koriste pakirane mješavine hrane, iako možete jednostavno ući u upscale restoran i naći jelovnik i sir na jelovniku.

Visoko u kalorijama

Kalorijski sadržaj makarona i sira je egzoritativno visok, sa samo četvrtinom čaša koja ukupno iznosi 290 kalorija. Budući da se makaroni i sir često jedu kao prilog i nešto drugo, vaše su kalorije samo povećane za više od 290 kalorija u redovitoj situaciji obroka. Zbog ovog visokog sadržaja kalorija, trebali biste sudjelovati u polu-teškoj vježbi nakon činjenice samo da spali 290 kalorija uzeti s četvrtine šalice pomažući ove hrane. Na primjer, mogli biste raditi 59 minuta brzog plesa u dvorani, mambo plesati oko 89 minuta, ili čak domaći šivanje 177 minuta. Većina kalorija u makaronima i sira potječe od ugljikohidrata, s proteinima i mastima koji pridonose drugom i trećem najviše kalorija.

Visoka u natrij

Natrij se nalazi u velikom broju u makaronima i sirom, što bi moglo biti zabrinuto zbog štetnih učinaka na koje je vezan natrij. Iz jednog pomaganja makarona i sira, koji se kreće oko 418 grama, izlažete se na nevjerojatno visoku količinu od 1760 miligrama natrija. Dok su makaroni i sir relativno niski u ostalim potencijalno štetnim elementima poput šećera, to ne nadoknađuje ekstremno visok sadržaj natrija. Prehrane na višak, natrij je vezan za mnoge opasne zdravstvene uvjete u ljudskom tijelu, kao što su visoki krvni tlak, moždani udar, kardiovaskularna bolest, proširenje srca, edem, osteoporoza, žgaravica, smrt u najgorim slučajevima i želučani, kao i duodenalni čira na želucu.

Prehrambene kontroverze

Njegova relativno niska cijena u supermarketu, u slučaju Kraft Macaroni i Cheese, uzrokovala je da se tvrtka optužuje za ciljanje obitelji s niskim dohotkom s nezdravim izborom hrane. Daljnje optužbe tvrde da je tvrtka predani i ograničavajućim proračunima spomenutih obitelji. Posuda nije jedna koju biste trebali jesti ako želite izgubiti težinu, ali trenutno mnogi proizvođači jela uvode niske kalorijske mogućnosti koje vam omogućuju otkazivanje određenih sastojaka koji pridonose makaronijama i visokim masnoćama i kalorijama sira. Primjer je korištenje obranog mlijeka, ne-masnog jogurta i zamjene maslinovog ulja u izradi makarona i sira.

Gledaj video: Zapečeni makaroni s jogurtom (Veljača 2020).