3 velike vježbe za penjača staze

Penjač stepenice je stroj za vježbu osmišljen kako bi oponašao hodanje stepenicama. Možete vježbati na stepenici da spali 300 do 500 kalorija na sat. Ako ste u potrazi za nekim vježbama koje možete izvesti na stepenicama, ovdje je nekoliko primjera.

Vježba # 1: Osnovna vježba

Ovo je najosnovnija vježba za penjač staze, osmišljen kako bi vam pomogao u spaljivanju masnoća. Počinjete zagrijavanjem polaganim ritmom 5 minuta. Zatim odaberite ritam koji vam odgovara, ali i vježba. Držite se tako stabilnom brzinom 30 do 45 minuta. Konačno, završite vježbu s polaganim, hladnim vježbanjem od oko 5 minuta.

Vježba # 2: vježba treninga u intervalima

Trening intervala je važna vrsta vježbanja jer dopušta vašem tijelu da gori puno energije dok istodobno održava svoje tijelo od previše koristi za bilo koji određeni intenzitet ili tempo. Interval trening radi na prostoru vježbanja uz lagani tempo, nakon čega slijedi kratki, visoki intenzitet praska vježbanja. Zatim se vratite na svoj lagani i niskotlačni ritam. To se ponavlja tijekom trajanja vježbe.

Za obavljanje vježbe vježbanja intervalima pomoću penjača stepenice, počnite zagrijavanjem polaganim i laganim tempom za 2 do 5 minuta. Slijedite ovo s intenzitetom praska u trajanju od 1 do 5 minuta. Stvarno dajte svojem sve! Vratite se na lagani ritam još 1 do 5 minuta. Ponovite još jednu eksploziju visokog intenziteta 1 do 5 minuta. Ponovite ovo još 10 puta ili koliko god želite - završavajući razdoblje od 5 minuta lagane aktivnosti na stepenici.

Vježba # 3: vježba srčanog udara

Ako želite da se vježba nalazi u određenoj brzini otkucaja srca, kao što je zona za oporavak masnoća ili anaerobna zona, preporučujemo ovu varijaciju osnovne vježbe. Ova vježba djeluje bolje ako vaš penjač stepena uključuje srčani monitor. Ako to ne trebate kupiti odvojeno i koristiti ga kako bi vam pomogao u ovoj vježbi.

Saznajte koliko vaša brzina otkucaja srca treba biti za zonu u kojoj želite raditi i početi se penjati penjačem stepenice. Počnite laganim zagrijavanjem u trajanju od 5 minuta. Polako povećavajte intenzitet rada dok gledate broj otkucaja srca na monitoru. Kada dosegnete zonu brzine otkucaja srca, radite na tom intenzitetu 30 do 45 minuta. Uvijek držite sat na monitoru srca kako biste bili sigurni da ne izlaze iz odabrane zone. Ako to učinite, podesite ritam prema gore i prema dolje. Kada završite, usporite ritam prema brzini i nastavite još 5 minuta.

Stabla penjač može biti izvrstan alat koji će vam pomoći da se uklopiti. Pronađite svoje vlastite varijacije tih vježbi kako biste pronašli one koje najbolje odgovaraju vašem fitness cilju.

Gledaj video: SPECIAL - 4 godine kanala i 20,000 pratilaca (Veljača 2020).