Tri ukusna i zdrava alternativa dijetnoj sojini

Ako imate naviku dostizanja prehrane soda svaki put kad se žeđ, možda ne znate da postoje zdravije opcije koje su jednako ukusne. Čini se da ne uzrokuje bilo kakvu zdravstvenu štetu ako pijete velike količine dijetnih pića, jer su obično slobodne od kalorija. Dok dijeta soda neće povećati dnevni unos kalorija, postoje i drugi rizici koje biste trebali razmisliti. Sigurnost pijenja velikih količina sode za prehranu još uvijek je u pitanju, jer definitivno nije poznato što dugoročno djelovanje umjetnih zaslađivača može imati na vaše tijelo. Čak i ako se takvi zaslađivači smatraju potpuno sigurnima, te tvari mogu izazvati žudnju za više slatkiša ili šećernih zalogaja, neizravno će vam se pakirati na dodatne funte. Iako vjerojatno znate koliko je važno piti puno vode, obična voda možda neće ispuniti vašu žudnju za nešto malo slatko ili drugačije. Jednostavno je smanjiti unos kalorija za dijetalnu prehranu, posebno uz pomoć jednog od FitDay pretvarača za unos napitaka. Ovdje su 3 alternative na dijeti soda koje su ukusne i zdrave.

Dijeta soda Alternativa # 1: Aromatizirana voda

Postoji niz prodanih, s aromama kao što su jagoda, lubenica, malina ili mješavina voća. Međutim, mnoge od ovih aromatiziranih voda zapravo se vrlo malo razlikuju od prehrambenih soda, budući da sadrže i umjetne zaslađivače kako bi poboljšali okus. Umjesto toga, možete miješati uistinu zdrava alternativa s vodom na dijeti soda u vlastitoj kuhinji. Pokušajte dodati nekoliko komada voća u bacač ledene vode. Limun, lim, lubenica, malina, jagoda, kivi - mogućnosti su gotovo neograničene. Dopustite bacaču da sjedne u hladnjak nekoliko sati kako bi dobili maksimalni okus od plodova dodan.

Dijeta Soda Alternativa # 2: Zeleni čaj

Zeleni čaj i dalje raste u popularnosti zbog svojih potencijalnih zdravstvenih prednosti (sadrži antioksidante, kao i možda pomoć pri upravljanju medicinskim uvjetima kao što su visoki kolesterol i dijabetes, prema nekim istraživanjima), kao i njegov ugodan ukus. Čak i ako niste vjernik u zdravstvenim tvrdnjama zelenog čaja, još uvijek možete iskoristiti ovo piće kao veliku degustaciju bez kalorija, kao alternativu dijetnoj sojini. Mnogo je okusa od zelenog čaja, a možete popiti ovo piće bilo vruće ili preko leda. Ako i dalje poželite dodatnu slatkoću, kap meda će biti dovoljna i dodaje minimalne kalorije.

Dijeta Soda Alternative # 3: svjetlo tonik vode

Tonska voda je nešto što bi se moglo povezati samo s alkoholnim napicima kao što su gin i tonik. Tonic zapravo sama stoji kao dijeta soda alternativa, pogotovo kada je začinjena s malo limuna ili vapna. Regularni tonik sadrži kalorije, jer često ima dodatke poput visokog fruktoznog kukuruznog sirupa, ali možete imati tonik za samo 10 kalorija po posluživanju. Dodajte nekoliko kriški limuna ili vapna kako bi ova vruća voda dodala dodatni okus.

Čak i ako mislite da ste beznadno zakačen na dijetnu hranu, moguće je mijenjati svoje navike s malo truda. Pratite svoj unos pića i pokušajte uvesti neke od gore navedenih alternativa kako biste započeli zdravi način pijenja pića.