Imajte milosrdan odmor: Spasite Tursku

Učinite tursku uslugu i imajte vegetarijanski ili veganski blagdan. Od etičkih i zdravstvenih razloga, vegetarijanci ne jedu životinje, uključujući govedinu, perad, svinjetinu, janjetinu i ribu. Uz meso, vegani ne jedu životinjske proizvode poput mlijeka, jaja i sira, ili bilo koje namirnice koje sadrže te sastojke.
Antoinette, purica u Farm Sanctuary. fotografija Connie Pugh

Vegetanska gozba na bazi biljaka učinit će mnogo manje štete od tradicionalnog obroka na tradicionalnoj zahvalnosti, jer to smanjuje puno masti, natrija i svih kolesterola, jer se kolesterol nalazi samo u hrani životinjskoga podrijetla. Najbolje od svega, poslužujući večeru bez okrutnosti, počastit će životinje koje se obično koriste kao sastojci - nježniji način okupljanja sa voljenima u duhu zahvalnosti za naše živote, zdravlje i sreću.
Evo nekoliko savjeta kako bi se izbjeglo ruffling perje ovaj praznik:
  • Pokušajte ukusnu "promašenu" puricu provjeravajući proizvode Gardien, Quorn i Tofurkey u odjeljku zamrzivača vaše trgovine. Alternativno, ažurirajte svoj glavni stil jela s punjenim squashom, mahunarkama (grahom, leći) ili pečenjem oraha.
  • Napravite žvakanje i nadjev od povrća, umjesto mesnih prerađevina.
  • Soje i kokosovo mlijeko (nezaslađeno) su izvrsni zamjene za mlijeko u vašoj juhi, pire krumpira, punjenje bundeve, kolačiće i druge recepte za pečene proizvode.
  • Zamijenite maslac s margarinom (Earth Balance ima šećerne i skraćene verzije) i jaja s zamjenskim zamotkom za kuhanje i pečenje.
  • Pretražujte online za sezonske recepte koji nude suosjećajne alternative uobičajenom večeru u Turskoj. Možete pronaći recepte za sva vaša jela, uključujući juhe, kruh, vegansku nadjev, kandirano jaje, umak od brusnice i pite od bundeve i pecana - ili jednostavno "vegetarijanski odmor".
Usvoji projekt Turske
Prije dvadeset i pet godina Farm Sanctuary, organizacija koja spašava zlostavljanu, zlostavljanu i zanemarenu životinje na farmama, izazvala je tradicionalnu večeru za Dan zahvalnosti događajima koji slave i obrađuju ljubaznost, potičući ljude da "usvoje" purice umjesto da ih jedu. Ovaj "prvi zahvalnosti" izrastao je u organizirani pokret u kojem sponzorstva pomažu u spašavanju životinja i pružanju brige za njih u njihovim svetištima, kao i na obrazovanju i zagovaranju životinja za životinje posvuda.
Ellen DeGeneres, nacionalni glasnogovornik projekta za drugu godinu zaredom,
"Jeste li znali da se svake godine između 250 i 300 milijuna purana uzgajaju za klanje u Sjedinjenim Državama? Više od 46 milijuna za samo Dan zahvalnosti. Znači, ovaj Dan zahvalnosti, umjesto da jede puricu, molim vas da se pridružite u prihvaćanju jedne od Farm Sanctuary's Adopt-A-Turkey Project i možete dati turskom nešto za zahvalnost. "
Da biste uštedjeli još više života ove godine, možete prihvatiti puricu s donacijom od 30 dolara posjetom adoptionaturkey.org ili nazovite tursku telefonsku liniju za usvajanje u Turskoj na 1-888-SPONSOR. Dobit ćete certifikat s fotografijom i pojedinosti o novom korisniku purice. I za vrhunski hladan, originalni blagdan suosjećanja, možete prihvatiti farmske životinje za svoje najmilije i sebe, uključujući krave, svinje, koze, ovce, patke, guske, purice i piliće posjetom farmsanctuary.org/get_involved/aafa , e-mail [email protected] ili telefon 607-583-225 ext 225. Posjetite svog novog bjegunca kod Watkins Glen, NY ili Orland, CA, skloništa za vaš sljedeći odmor.

Gledaj video: Yugoslavia Explained :: The Weight of Chains | Težina lanaca (HD) (Veljača 2020).