Trebate izgubiti 50 funti? Saznajte koliko će dugo trajati

Ako trebate izgubiti 50 funti, trebat ćete konzistentno jesti zdravo i redovito vježbati ... i održavati te navike za život. To nije jednostavno podvig, a kako biste postigli težinu cilja, morat ćete uložiti trud, predanost i strpljenje. Važno je shvatiti da ta težina neće nestati preko noći. Morate izgubiti težinu polako kako bi se osiguralo da je težina izgubljena na zdrav način i zadržati funti od puzanja natrag kad su izgubljeni. Ako ste odlučili izgubiti 50 funti, trebat će vam najmanje 6 mjeseci do jedne godine.

Zdrava mršavljenja

Da biste izgubili težinu zdrav način, ne biste trebali izgubiti više od funte ili 2 tjedno. Tijekom prvih nekoliko tjedana mršavljenja prihvatljivo je da izgubite nekoliko kilograma tjedno. U prvim tjednima ćete primijetiti najbrže rezultate.

Ako ostanete u skladu s režimom mršavljenja i uspijete izgubiti najviše 2 funte tjedno, i dalje će vas potrajati oko šest mjeseci da izgubite 50 funti. Trebali biste realno očekivati ​​da će izgubiti 50 funti u roku od godinu dana ili 2. Bolje je izgubiti te funte polagano razvijanjem zdravih navika nego se uključiti u brzu popravku prehrane.

Ako brzo izgubite tu težinu kroz način prehrane, nećete samo riskirati vaše zdravlje, ali vjerojatno ćete dobiti sve izgubljene težine. Težina koju izgubite na tim dijetama je od vode, a ne od stvarne masti. Stoga se može činiti da postajete tanje, ali kilograme će se vratiti odmah kada nastavite s redovitim prehrambenim navikama.

Izračunavanje kalorija

Da biste izgubili težinu, morate izgorjeti više kalorija nego što ste uzeli iz hrane. Ako želite izgubiti funtu tjedno, trebat ćete snimiti dodatnih 500 kalorija dnevno, u iznosu od 3500 kalorija tjedno. Isto tako, da biste izgubili 2 funte tjedno, trebate izgorjeti dodatnih 1000 kalorija dnevno.

Pazite da pratite potrošnju kalorija i svakodnevnu vježbu da biste bili sigurni da ste na pravom putu za postizanje ciljeva. Koristite Fitdayov online dnevnik (grapesavi.org) kako bi sve informacije organizirane na jednom mjestu. Ako osjetite ekstremnu glad, svakako dajte svoje tijelo hranjive tvari koje je potrebno. Nikad ne smijete ograničavati kalorije do točke gladi. Vaša dnevna kalorijska brojka ne bi smjela pasti ispod 1500, pogotovo ako redovito vježbate. Trebate pravilno gorivo svoje tijelo za održavanje energije.

Gubitak 50 funti zdrav način

Postoji samo jedan način za izgubiti 50 kilograma zdrav način, a to ne podrazumijeva nikakve trikove ili trikove. Svakodnevno morate konzumirati zdravu i hranjivu prehranu koja se sastoji od cjelovitih žitarica, mršavih proteina, male količine dobre masti i puno voća i povrća. Morate udružiti ove zdrave prehrambene navike s potpunim planom vježbanja koji uključuje kardio, trening snage i vježbe fleksibilnosti poput joge. Ako želite izgubiti težinu u roku od 6 mjeseci, morate se baviti tjelesnom aktivnošću od 45 minuta do sat, 5 ili 6 dana u tjednu.

Gledaj video: Statistical Programming with R by Connor Harris (Veljača 2020).