8 Zagrijavajte vježbe prije zimske vježbe

Potrebne su vježbe za zagrijavanje bez obzira na vrstu vježbanja koju odaberete. Zagrijavanje vježbi će spriječiti napadi i naprezanja. Zimi, morate povećati vrijeme koje ćete potrošiti na vježbe zagrijavanja. To je posljedica smanjene temperature i činjenice da su mišići zimi zategnuti, tako da su ozljede češća. Postoji nekoliko vježbi zagrijavanja koje možete odabrati.

1. Statički rastezi

Kada planirate hodati ili trčati vani zimi, neophodno je da izvodite nogu, ruku i leđa. Uzmite malo vremena da se proteže cijelo tijelo (tj. 10 minuta). Nemojte zaboraviti da se protežu zdjelice, kvadriceps i Achillesova tetiva.

2. Okrugli krugovi

Krug krakova može se izvoditi kao vježbe zagrijavanja ako planirate skijati ili bicikle. Okružite ruke s jedne strane na drugu, pazeći da povećate ritam. Također možete uzeti duboke dah podizanje ruke u zrak. Kada izdahnete, nagnite se i brzo pomičite ruke prema tlu.

3. Twist Vaše gornje tijelo

Kako biste protezali gornje tijelo, stavite ruke na kukove i pomaknite gornji dio tijela s lijeva na desno, a zatim s desna na lijevo. Pokušajte rotirati gornji dio u smjeru kazaljke na satu, a zatim u smjeru suprotnom od kazaljke na satu

4. Jumping Jacks

Jumping jacks može povećati brzinu otkucaja vašeg srca, ali pobrinite se da prije tih nekoliko poteza izvadite. Skakačice će osigurati da će srce početi pumpati više krvi mišiće, tako da nećete biti izloženi ozljedama.

5. Hodanje

Prije duže vožnje možete prošetati 5 minuta i staviti krv u pokret. Također možete izvesti ruke i gornji dio tijela se proteže dok hodate.

6. Čučnjevi

Čučnjevi će raditi na donjem tijelu i zagrijati mišiće iz ovog područja. Provjerite jeste li ispravno izvodili čučnjeve. Držite ruke ispred sebe ili ih stavite na stražnjoj strani glave; leđa bi trebala biti ravna. Koristite svoje trbušne mišiće na čučanj i vratite se gore. Pokušajte ne premjestiti ruke i gornji dio tijela dok izvodite čučnjeva.

7. Skakačica

Jumping konop nije uobičajen način zagrijavanja, ali se može koristiti ako želite intenzivniji način zagrijavanja. Ova vježba zagrijavanja će povećati brzinu otkucaja srca.

Za razliku od drugih vrsta vježbi zagrijavanja, konopac za skakanje traži se samo 3 do 5 minuta kako biste se pripremili za zimsko vježbanje. U idealnom slučaju, trebali biste izvršiti ovu aktivnost nakon istezanja par minuta.

8. Imitirajte pokreta vježbanja

Također možete zagrijati imitiranjem poteza koje ćete izvesti tijekom vježbanja. Tako ćete zagrijati mišićne skupine koje ćete koristiti.

Na primjer, ako želite skijati, pokušajte imitirati kretnje ruku i kosti koju izvodite dok ste na padini.

Gledaj video: Part 4 - Triplanetary Audiobook by E. E. Smith (Chs 13-17) (Veljača 2020).