Zamjena za skraćivanje

Skraćivanje je čvrsta masnoća koja se dobiva iz biljnih ili životinjskih izvora. Skraćivanje dobiveno od životinja dolazi od slanine, a one dobivene iz biljaka prolaze kroz proces poznat kao hidrogenacija koja mijenja kemijski sastav i omogućava normalno tekuće ulje ostati čvrsta. Skraćivanje se koristi za mnoge svrhe u kuhanju.

U pečenju, skraćivanje se koristi s kolačima, pite koricama i pecivima kako bi ih prljavim. Također se koristi za prženje ili duboko prženje kao tekućina. Međutim, može biti trenutaka kada želite zamijeniti skraćivanje u receptu s nečim drugim - bez obzira radi li se o zdravstvenim razlozima, načelima ili nedostatku skraćenja. Ono što zamjenjujete skraćivanje obično ovisi o tome što vam je potrebno. Evo nekoliko zamjena za skraćivanje i kada su i nisu prikladne.

Ulje za kuhanje

Kada zamijenite skraćivanje s uljem za kuhanje, trebate upotrijebiti 1 šalicu ulja za svaku 1 šalicu skraćivanja. Nije prikladno koristiti ulje osim ako se skraćivanje ne koristi u rastaljenom obliku, kao što je za prženje. Maslinovo ulje je obično najbolje ulje koje će zamijeniti skraćivanje jer je zdraviji od većine. Međutim, maslinovo ulje nije prikladno za pečene robe koje su slatke. U tim slučajevima, idite s drugim biljnim uljem.

Mast

Mnogi skraćivanja temelje se na zrnu, pa je to dobra zamjena za skraćivanje. Kada koristite zalihu kao zamjenu za skraćivanje, upotrijebite 2 žlice manje od 1 šalice - to čini â? čaša - za svaku 1 šalicu skraćivanja pozvane. Lard kao zamjena može mijenjati okus vašeg gotovog proizvoda, tako da možda želite probati manju verziju svog receptora kako biste bili sigurni da uživate u ukusu.

Maslac ili margarina

I maslac i margarin mogu zamijeniti skraćivanje u štipaljku. Kada koristite maslac ili margarin kao zamjenu, trebali biste koristiti 1 â? šalice maslaca ili margarina - ili 2 žlice više od šalice - za svaku 1 šalicu skraćivanja potrebnih za recept. Kada koristite maslac ili margarin kao zamjenu za skraćivanje, koristite manje soli u svom receptu.

Kad koristite maslac, sjetite se da je smeđe lakše od skraćivanja. Kada koristite maslac kao zamjensku tijekom pečenja, možda ćete poželjeti kratko ispeći na vrućoj temperaturi, a zatim skuhati duže na temperaturu hladnjaka - metoda poznata kao bljesak bljesak.

Sprej za kuhanje

Ako se skraćivanje koristi samo za podmazivanje posude za vrijeme prženja, možete ga zamijeniti sprejem za kuhanje. Za bilo koju drugu uporabu skraćivanja, sprej za kuhanje nije prikladan.

Applesauce ili Prune Puree

Kada se skraćivanje koristi u receptu za pečenje, možete zamijeniti 1 šalicu skraćivanja s ½ šalice jabukovače ili pire kvasca. Međutim, to nije prikladna zamjena u bilo kojoj drugoj uporabi skraćivanja.

Гледай видеото: Филмът - Отговорът 2 (Veljača 2020).