6 različitih vrsta vježbanja

Materijali za vježbanje dolaze u različitim oblicima i veličinama tako da odgovaraju različitim vrstama vježbanja. Ovdje su neke od različitih vrsta tjelovježbe i fitness programi koji ih zahtijevaju.

Pilates Mats

Pilates mats su slični yoga tepisi, iako su često duži i deblji. Pilatesove prostirke izrađuju se s konstrukcijom zatvorene ćelije, obično iz TPE (termalni plastični elastomer). Pilates tepisi su čvrsti i trebaju ponuditi najmanje pola palca paddinga. Za razliku od yoga mats, pilates tepisi nisu jako ljepljiva, i trebali biste ih moći brisati čisto nakon upotrebe.

2. Yoga Mats

Yoga tepisi su tanji od pilates mats, budući da su namijenjeni za manje vježbe udar. Yoga tepisi mogu biti proizvedeni iz raznih različitih materijala, uključujući:

  • zatvoreni stanični PVC
  • pamuk
  • mreža
  • guma

Yoga tepisi su ljepljivi i sposobni čvrsto prianjati na tvrdu podnu površinu. Osmišljeni su za pružanje jastuka za vježbe joge i za održavanje joge praktičara od klizanja i održavanja ozljede. Yoga tepisi se lako čiste sapunom i vodom.

3. Fitness Mats

Fitness mats su debeli i veliki. Uglavnom su barem pola inča debeli i oko pet metara dugo. Koristili su se za crunches i vježbe istezanja, ili bilo koju drugu opću vježbu koju volite; mogu apsorbirati određenu količinu udara udarca i osigurati jastučić između vas i poda tijekom opće vježbe. Izrađeni su od PVC-a zatvorenog stanja i obično imaju lak za čistu vinilni pokrov.

4. Stručni fitness matrice

Profesionalni prostirci za vježbanje mogu biti deblji jedan ili dva inča, a koriste se u gimnastici i drugim profesionalnim sportskim scenarijima, budući da su dovoljno gusti da apsorbiraju gotovo bilo koji šok koji može oštetiti koljena, gležnjeva, vrat ili kralježnicu. Ove prostirke su velike i prostrane, a čak i sklopive profesionalne prostirke teško je pohraniti. Obično su prisutni u gyms i fitness klubovima. Mogu biti izrađene od standardne ili dodatne guste pjene, a obično su zaštićene lakiranim vinilnim poklopcem.

5. Pjena Mats

Pjenaste prostirke obično su dvije četvorne noge, s rubovima za zabravljivanje i debeli su oko pet centimetara. Te se tepisi koriste za ublažavanje klasa borilačkih vještina. Oni su također dobar izbor za one koji obavljaju vježbe vježbanja visokog intenziteta. Debljina tih pjenastog tepiha apsorbira udarni šok i olakšava trening visoke intenzivnosti i manje štetno za zglobove.

6. Podni zaštitnici

Materijal za vježbanje podnih zaštitnika je oko četvrtine inča debelih i može biti dugačak preko osam stopa i širok tri stopa. Ne padnete na ove prostirke za obavljanje vježbi; umjesto toga stavite ih pod opremu za vježbanje kako biste zaštitili pod od oštećenja. Oni bi trebali biti nesposobni za održavanje stabilne i stabilne opreme tijekom korištenja. Oni su izvrsna ideja za zaštitu vašeg podova ako koristite vježbe bicikla, veslanje ili treadmill, a također mogu zaštititi vaš pod dok koristite besplatne utege ili bilo koju drugu vrstu opreme za dizanje utega.

Gledaj video: 50 Types of Push UP | Different PushUp Variations (Veljača 2020).