Da li UV svjetiljke za saniranje stvarno rade?

Sposobnost za zapljusnjavanje klica s svjetlom umjesto toksičnih sastojaka poput izbjeljivača? Zvuči gotovo kao film znanstvene fantastike ili futuristički gadget, previše dobar da bude istinit. Tako je? Evo rundown o tome što trebate znati o učinkovitosti UV sanitizing svjetla.

Prema proizvođačima UV uređaja koji se kreću od štapića do "telefonskog sapuna", koji se upotrebljavaju za sanitiranje objekata, u 10 sekundi ekspozicije ubijaju se do 99,9 posto klica. Međutim, taj broj izgleda prilično visok. FOX Carolina provela je vlastitu studiju o tome jesu li UV svjetiljke dovoljno učinkovite da se koriste u bolničkom okruženju, poznatom bastionu klica. Čišćenjem čestih predmeta s fizičkim sredstvom za čišćenje, poput alkohola ili izbjeljivača, ustanovljeno je da su UV svjetla očistila preostale klica. Bolnice obično bleach ili drugi poznati čistač klica za čišćenje pacijenta sobe i otkrio da je UV oprema je prevelika i skupo i manje učinkovite nego dezinficijens metode već na mjestu.

U nekim se aplikacijama UV svjetlo koristilo za eona, kao u ribnjacima, kako bi se uklonilo neželjeni rast. I mnogi putnici vole ideju o štapiću koja ubija životinje koje uobičajeno žive u hotelskim sobama, ali štapići nisu super korisni za dezinfekciju površina koje nisu ravne. Telefoni i ostali nokti i trzaji teško je dezinficirati. Dodatno, izlaganje UV svjetlu je opasno i može naštetiti koži i očima, tako da UV sredstvo umjesto kemikalija nije nužno manje štetno za zdravlje.

Iako neke online recenzije rave o korištenju UV svjetla da biste dobili osloboditi od linger mirise, teško je reći za siguran koliko su oni učinkovit. Kao što tehnologija poboljšava, UV sanitizing svjetla će vjerojatno postati učinkovitiji. Do tada, budite sigurni da koristite bjelilo na najprljavijim područjima u vašem domu: WC sjedalo u kupaonici i rezanje zajednice u kuhinji.

Gledaj video: (Veljača 2020).