Zašto biste trebali raditi kao pingvongski prvak (i ​​kako to učiniti)

Vi svibanj ne mislite igrati ping pong (također poznat kao stolni tenis) kao vježba, ali iznenađujuće ping pong prvaka vježba je savršen za zatezanje i toniranje. Kada igrate u ozbiljnoj natjecateljskoj ping pong igri, znat ćete se znojem u tren oka. Zato ćete dodati nekoliko jednostavnih vježbi s ping-pongom na redovnu rutinu, a dobit ćete rezultate.

Spaljene kalorije

Možete spaliti do 200 kalorija na sat (ili više) igrati stolni tenis, ovisno o veličini. Zapravo, Weightwatchers.com kaže da su elitni ping pong natjecatelji koji koriste fancy footwork tijekom igara mogu izgorjeti do 500 kalorija po utakmici. Dakle, razmislite o vježbanjima ping-ponga prvaka kako biste prebacili svoju normalnu rutinu, iznijeli dodatne kalorije i oblikovali svoje tijelo.

Shuffle od strane do kraja

Doživljaj miješanja u stranu pomaže u jačanju mišića nogu i mišića - što je velika prednost za ping pong prvaka i odličan način oblikovanja donjeg dijela tijela. Jednostavno skliznite dolje i pomiješajte se s desne strane (s jedne strane sobe) i dodirnite lijevu ruku s desne strane gležnja. Zatim, pomaknite se s lijeve strane sobe i dodirnite lijevu gležanj s desne strane. Ponovite vježbu barem jednu minutu, ili dok mišići nogu i usta počnu gorjeti. Dovrši najmanje četiri seta ove vježbe.

Zujanje ljuljačke

Da biste izvršili ovu vježbu, korisno je imati stolni tenis za stolni tenis, ali to nije potrebno. Budući da prvaci ping pong natjecatelja završavaju u položajima čučanja vrlo malo tijekom natjecanja, čučnjevi ljuljačke su korisni. Ova vježba će u najkraćem roku zategnuti i tonirati problematična područja. Jednostavno stojite s nogama malo šire od razmaka širine ramena. Spustite se, a na putu natrag swing vaš veslo kao da ste swinging na ping-pong loptu. Ispunite još jedan čučanj i zamahnite s suprotnom rukom na putu natrag gore. Alternativni krak za ljuljanje za svaki čučanj koji izvodite i dovršite najmanje četiri seta od 10 do 30 ponavljanja.

Sklekovi

Dodajte push-upove u rutinu vježbanja ping ponga za jačanje vašeg gornjeg dijela tijela (pogotovo vaše ljuljanje). Ako ne možete obavljati redovite potiskivanje, pokušajte skočiti na koljena dok držite leđa ravno. Cilj je dovršiti najmanje četiri seta od 10 do 20 push-upova.

Čučanjski udarac

Čučanjski udarci su još jedna vježba za jačanje stražara i usta koja će ubrzo dovesti vas u natjecateljski oblik ping-ponga. Jednostavno gurnite dok vaše bedro ne bude paralelno s podom. Na putu prema gore iz položaja čučanjanja, iskočite ispred vašeg tijela desnom nogom. Čučanje natrag dolje; zatim izbacite s lijevom nogom. Ponovite vježbu sve dok ne udare noge sa desne i lijeve noge 10 do 20 puta, i popunite barem četiri skupa.

Burpees

Izvrsna vježba s punim tijelom, burpees, savršeno nadopunjuje svakom ping-pong-tematskom kiparstvu. Uskočite u zrak; onda brzo ući u čučanj položaj, i na kraju pushup položaj. Odatle, popunite pushup ako možete (ako ne, jednostavno držite položaj ležišta oko jedne sekunde) i brzo premjestite noge prema svom tijelu natrag u čučanj položaj. Ponovno se popnite u zrak i ponovite jednu ili dvije minute. Dovršite najmanje četiri skupa.

[Slika putem usluge Getty]