7 Savjeti za vježbanje za obožavatelje obožavanog hrvanja

Hrvanje je vrlo zahtjevni sport, koji uključuje snagu, brzinu, izdržljivost i čvrstu kardiovaskularnu kondicionu. Ako želite dobiti oblik hrvanja, CrossFit je jedan od najboljih načina vježbanja koji će vam pomoći!

CrossFit se usredotočuje na trening snage, kardiovaskularnog kondicioniranja i mišićne izdržljivosti. Kombinira pokrete dizanja utega s aerobnom vježbom, gimnastikom, pa čak i nekim Yoga pokretima. Tečajevi uključuju vježbu s visokim intenzitetom koja će povećati vašu funkcionalnu snagu - vrstu snage koja će biti praktična na hrpi za hrvanje.

Ovdje je jednostavan trening koji koristi CrossFit pokrete kako bi vam pomogao da se u obliku hrvanja:

Sklekovi -- Push-ups su jedan od ključeva CrossFit vježbi, a pomoći će vam da razvijete triceps, ramena i mišiće prsnog koša koji će vam dati snagu na podu. Postoje mnoge varijacije koje treba uključiti u vašu vježbu (Clap Push-Ups, Dive Bombers, Military Push-Ups itd.), A sve će promijeniti kut rada i razviti bolju snagu u ukupnom poretku. Čini: 3 do 6 kompleta od 12 do 15 ponavljanja.

Zgibovi -- Povlačenja su još jedna uobičajena vježba CrossFit, i to je jedan od najboljih za razvoj funkcionalne snage "vuče". Jednom kada možete izvesti više setova s ​​vlastitom tjelesnom težinom, možete dodati težinu (visi od remena ili gležnjeva) ili promijeniti stil Pull-Ups kako biste povećali poteškoće (pričekajte dok ne isprobate ručicu s jednom rukom, ručnu ručicu -Ups, Wide Grip Pull-up, itd.). Čini: 3 do 6 kompleta od 12 do 15 ponavljanja.

Deadlift - Za snagu za donji dio leđa, glute i hrčak, ovo je jedna od najboljih vježbi za napraviti! To je klasični pokret CrossFit koji udara sve mišiće na stražnjem dijelu vašeg tijela i pomaže vam da imate jače mišiće kralježnice. Čini: 3 kompleta od 12 do 15 ponavljanja.

Overhead Squat --- Ovaj pokret radi vašu jezgru, ramena, ruke i donji dio tijela. Fokus čučnjeva je na vašim četvorcima, leđima i glatama, ali dodavanje težine visokog nadzemlja pomoći će vam da poboljšate držanje i oblik. Čini: 3 kompleta od 12 do 15 ponavljanja.

Kettlebell Swings - Ovaj se pokret usredotočuje na vaše lijene, ali također pogoduje tele, glute, ramena, jezgru i donjeg dijela leđa. To je sjajan temeljni trening koji će vam dati snagu koju trebate kontrolirati vaš protivnik na stropu. Čini: 2 seta od 12 do 15 ponavljanja.

Box skokovi -- Ova vježba ima dvije stvari: 1) Pomaže vam da razvijete eksplozivnu snagu i 2) jača noge. To je također briljantan kardio trening i zaslužuje mjesto u vašem hrvanje trening. Ne morate složiti kutove previsoko (kao i mnogi Crossfitters), ali samo se usredotočite na brzinu i eksplozivnu snagu. Čini: 2 seta od 15 do 20 ponavljanja.

Burpees - Ovo je majka svih pokreti cijelog tijela. Udarili ste gotovo svaki mišić u svom tijelu dok ste čučali, skočite na dasku, napravite push-up, vratite se na čučanj i stojite. Nije samo izvrsno za razvoj funkcionalne snage, ali je također korisno za poboljšanje vašeg kardio kondicioniranja. Kretanje Burpea pomoći će vam da budete brži kada se završite i uhvatite. Čini: 2 seta od 20 do 30 ponavljanja.