5 Anti-Aging dodataka koji zapravo rade

Jeste li umorni od trošenja novaca na kreme protiv starenja i čarobnih tableta koje ne dobivaju rezultate? Mnogi proizvodi tvrde da se uklone bore i druge znakove starenja, ali samo određene dodatke protiv starenja zapravo rade - i podupiru ih istraživačke studije.

1. Čisti Gold Collagen

Dodatak zvan Pure Gold Collagen je proizvod protiv starenja koji sadrži vitamine, minerale, hijaluronsku kiselinu i hidrolizirani kolagen. Prema istraživanju objavljenom u 2014 Klinička intervencija u starenju, dodatkom 50 ml Pure Gold Collagen dnevno tijekom 60 dana smanjuje bore i suhu kožu - povećava čvrstoću kože i gustoću kolagena.

2. Soje izoflavoni

Supplementi soje izoflavona (dobiveni od soje) su poznati dodatci protiv starenja, prema pregledu objavljenom u Časopis Lifestyle Medicine, Autori pregleda upozoravaju da ljudska istraživanja pokazuju da su dodatni izoflavoni smanjili bojenje lica nakon razdoblja od 12 tjedana i uzrokovali manje bora u studijama na životinjama.

3. Ekstrakt klorofila

Uzimanje dodataka klorofilnim ekstraktima također može potrajati godinama od vašeg izgleda. Studija iz 2014 Časopis Lifestyle Medicine primjećuje da su ispitanici koji su uzimali dodatke klorofilnim ekstraktima tijekom 90 dana pokazali poboljšanja u bojenju lica i elastičnosti kože. Autori izvješća o pregledu pokazuju da svojstva antioksidansa klorofila vjerojatno igraju ulogu u smanjenju bora.

4. Aloe Vera gel

Nekoliko studija pokazuje da je uzimanje aloe vera gel dodaci učinkovita strategija protiv starenja. Jedna studija iz 2009. Objavljena u Annals of Dermatology otkrili su da dnevno uzimanje 1.200 miligrama aloe vere gela tijekom 90 dana značajno poboljšava naboranje i elastičnost lica. Još jedna studija objavljena u Klinička, estetska i istraživačka dermatologija potvrđuje da oralni aloe vera smanjuje bore na licu i stimulira proizvodnju kolagena.

5. Crveni Ginseng

Konačno, dodatak crvenog ginsenga može vam pomoći da održite mladenački izgled, prema pregledu 2014 Časopis Lifestyle Medicine, Studija iz 2009. Objavljena u Časopis za ljekovitu hranu otkrili su da uzimanje 3 grama crvenog ginseng ekstrakta svakodnevno tijekom 24 tjedna povećava kožu kolagenom i poboljšava naboranje lica. Međutim, kao što je slučaj kod uzimanja bilo kakvih dodataka, najprije se najprije provjeravajte sa svojim liječnikom kako biste bili sigurni za vas - pogotovo ako uzimate lijekove.

Gledaj video: A simple new blood test that can catch cancer early | Jimmy Lin (Veljača 2020).