Koja prvi dolazi: plan prehrane ili rutinu vježbanja?

Kada je u pitanju praćenje plan mršavljenja, većina nas zbunjuje se gdje početi. Pitanje koje ćemo danas usredotočiti jest kada je riječ o gubitku tjelesne težine, koja dolazi prvi, planu obroka ili treningu vježbanja?
Gubitak težine je proces koji utječe mnogi čimbenici, uključujući: prehrambene navike, način života, stres, tjelesnu aktivnost, kvalitetu / količinu spavanja, itd. No, moramo samo razumjeti važnost dva osnovna elementa mršavljenja:

Vježbati:

Kardiovaskularna aktivnost pomaže da se spali više kalorija nego što konzumiraju. Dok trening snage pomaže u izgradnji mršave mišićne mase, koji zauzvrat ubrzava metabolizam i tonova tijela, čime se proces mršavljenja puno lakše.
Dijetetski modifikacija:
Nastoji se riješiti praznih kalorija iz slatke i pržene procesirane hrane i nadopunjavajući postojeću mišićnu masu prirodnom i zdrave hrane. Ključ je jesti uravnoteženu dijetu koja se sastoji od voća, povrća, ugljikohidrata pšenice i dobrih proteina poput jogurta, graha, orašastih plodova, riba i jaja.
Ova dva aspekta idu ruku pod ruku. Znači, izrada dnevno pomoći će povećati kalorijski učinak, negirajući zahtjev za brojanjem unosa kalorija. Dakle, umjesto da se koncentriraju samo na dijetetski aspekt i kasnije uključuju vježbanje, pokušajte kombinirati oba aspekta zajedno i učiniti je vašim načinom života. Naš primarni cilj ne bi trebao biti samo izgubiti težinu, već i tonirati naše tijelo u isto vrijeme.
Ispod su neki savjeti za izmjenu načina života za zdraviju strategiju mršavljenja
1) Držite dnevnik hrane (poput onoga iz FitDay!) I pratite svoju varljivu hranu / ponašanje. Na primjer, umjesto zaustavljanja za latte svako jutro, idite na low-cal alternativne poput low-fat šećer free drink ili samo poduzeti svjesni napori da zgrabite bocu vode umjesto. Radite na njemu dok ne postanete navika i prijeđite na novi cilj.
2) jesti svaka 2-3 sata. Čuva vaš metabolizam i pomaže u suzbijanju nezdravih žudnji.
3) Pijte svakodnevno 8-10 čaša vode. Ona će upravljati vašim apetitom i nadopuniti vaše lean mišiće.
4) Smanjite procesiranu hranu, uživajte u zdrave prirodne hrane kao što su orašasti plodovi, voće, povrće, jogurt itd. Obrađeni zalogaje kao što su čips, keksi, itd. Se napuni natrijom ili šećerom ili kemijskim konzervansima.
5) Imajte 7-8 sati zvučnog spavanja noću. Nedovoljna količina sna uzrokuje da hormoni stresa postanu visoki tijekom dana, zbog čega žudite junk food.
6) I na kraju, budite aktivni. Uzimajući stepenice umjesto stepenice, parkirajte svoj automobil daleko i malo šetnjom do odredišta, svi ti mali koraci čine puno razlike u dugoj vožnji. Uključite vježbu koja odgovara vašem životnom stilu. Ako je tvoja teretana daleko od vašeg mjesta, a uzimajući zadatak, onda je vjerojatno da ćete ga prestati ili kasnije. Umjesto toga, nabavite opremu za kućnu opremu i vježbu kod kuće.
Napravite realne ciljeve. Vi niste stekli težinu preko noći, a padajući ogromnu količinu težine svaki tjedan nije pravi način da ga izgubite. Stalni, dosljedni pad idealan je put. Nemojte se opsjedati brojkom, to nije uvijek dobar pokazatelj; ako vam se odjeća bolje uklapa i osjećate se dobro, znate da ste na dobrom putu!

Gledaj video: Carl Honore: In praise of slowness (Veljača 2020).