Sprej za kuhanje u odnosu na ulje za kuhanje

U usporedbi između sprej za kuhanje i ulja za kuhanje, korisno je usporediti i kontrastirati ih kako bi se počelo utvrditi koji je bolji proizvod za kuhanje. Najbolji način razmišljanja o spreju za kuhanje je vrsta ulja koja dolazi u obliku prskanja i koja se može koristiti kao mazivo, emulgator i lecitin. Njezina glavna upotreba je primjena u tava za prženje kako bi se osiguralo da se hrana ne lijepi. S druge strane, jestivo ulje je samo pročišćena mast koja dolazi iz biljnog podrijetla; obično je u tekućem obliku pri sobnoj temperaturi. Postoje prednosti i nedostatke za upotrebu ili za kuhanje ili ulje za kuhanje.

Sigurnosni problemi

Ulje za kuhanje može se promijeniti kada se zagrije. Nadalje, određene vrste ulja za kuhanje mogu postati nezdravo ako se zagrijavaju iznad specifičnih temperatura. Stoga, ako odaberete neku vrstu ulja za kuhanje, uvijek morate biti sigurni da usporedite toplinsku toleranciju ulja za kuhanje s metodom kuhanja. S druge strane, sprej za kuhanje nema takvu zabrinutost, budući da je sve to stvarno fina magla, koju prskate na dno tanjura kako biste osigurali nepristojnu površinu prilikom kuhanja, pečenja, pečenja ili pečenja. Međutim, sprej za kuhanje je vrlo zapaljiv, pa čak i eksplozivan, više nego samo pivo ulje za kuhanje. Dakle, ako ste vani s roštiljem ili roštiljem, savjetujemo vam da sprej za kuhanje ostane dalje od otvorenih požara.

Zdravlje

Iako mnogi limenci kuhanja varljivo obmanjuju da nemaju masnoće ili sadržaj kalorija, ovo je pogrešno jer svaka sekunda vremena raspršivanja odgovara otpuštanju oko 7 kalorija u vašu hranu. Ako to radite na puni spremnik za kuhanje, ovisno o veličini limenke, možete dobiti do 1000 kalorija u spreju za kuhanje. S druge strane, ulje za kuhanje može biti visoko u nezasićenoj zasićenoj masti, osobito ako koristite ulje palmine ili kokosovo ulje. Osim toga, ulje za kuhanje može degenerirati u otrovne spojeve ako se zagrije do točke da se spali. Ako se ova vrsta ulja konzumira dugo, to može dovesti do komplikacija kao što su oštećenja raka i bolesti zglobova.

Zaključak

Čini se da je sprej za kuhanje zdraviji za vas nego za kuhanje ulja, čak i uz činjenicu da svaka može sadržavati brojne kalorije. Za razliku od ulja za kuhanje, spreja za kuhanje ne može se razgraditi u potencijalno opasne spojeve koji, kada se konzumiraju tijekom vremena, dovode do ozbiljnih zdravstvenih problema. Međutim, ulje za kuhanje je vjerojatno sigurnije od dvije osobe za upotrebu u kuhanju jer nije eksplozivno ili zapaljivo kao i kuhanje.

Gledaj video: Koje su mane šporeta sa staklokeramičkom pločom? (Veljača 2020).