Dnevnik prehrane dijetetičara - jedan dan u životu profesionalca

Hrana i jelo dvije su moje omiljene stvari. Zapravo, to su dva razloga zbog kojih sam postao registrirani dijetetičar. Uvijek sam bio zainteresiran za pokušaj nove namirnice i neprestano razmišljam o tome što će biti sljedeći obrok. Moja obitelj i prijatelji izgledaju razdraženo kada govorim o hrani toliko, ali me stranci često pitaju o mojim prehrambenim navikama i kakva zdrava hrana izabrati. Obično odgovorim na pitanja koja se temelje na vlastitim iskustvima. Doduše, ponekad bih želio da ne znam toliko o prehrani, jer tada bih hranio još ugodnijim! Međutim, sretna sam što sam u stanju educirati ljude o zdravoj prehrani, a svjesno odabiru hranu koja je također dobra za mene.

Istraživanja su pokazala da suradnja s registriranim dijetetičarom može povećati vaše šanse gubitka težine i zadržavanja. Prijavite se danas s FitDay dijetetičarom!

Moje se obroke mijenjaju svakodnevno kako bi se spriječilo dosadno jedenje iste stvari cijelo vrijeme. Najteži obrok za planiranje je doručak jer nemam vremena za pripremu objeda. Dobar doručak će uključivati ​​bjelančevine i voće (za vlakna) kako bi me zadržali puni duže. Doručak je vrlo važan jer mi daje energiju za dan i sprečava me da prekomjerno prežem na sljedeći obrok. Osim toga, posljednji je obrok bio noć prije, tako da moje tijelo mora biti "opskrbljeno" energijom da bi mi pomoglo da se vršim na najbolji način i da me zadržavam tijekom dana.
Doručak:
Vlakna Jedna žitarica s obranim mlijekom
Svježe borovnice
Vlakna Jedna žitarica ima visoku vlakninu koja pomaže u sprečavanju visokog kolesterola i zatvora. Postoje mnoge žitarice bogate vlaknima koje možete odabrati iz velike su okusa s dodatnim prednostima vitamina i minerala. Većina ljudi treba 25-35 grama vlakana dnevno, što može biti teško učiniti jedući samo voće i povrće. Uzimanje žitarica s mlijekom dopušta mi da tijelo ima koristi od kalcija i proteina. Odabir obrano mlijeko je nešto što sam morao naučiti kako se naviknuti. Veći dio mog života sam pio cijelo mlijeko, ali sam zaustavio tijekom koledža jer su moji cimerovi pili samo obrano mlijeko. Iako je trebalo neko vrijeme, bilo je vrijedno borbe. Obrano mlijeko pruža istu količinu kalcija i proteina kao cjelovito mlijeko, ali bez masti i samo 90 kalorija po porciji. Okus je drugačiji, ali nakon miješanja cijelog mlijeka s obranim mlijekom za nekoliko tjedana, prilagodio sam se novom okusu. Ja obično dodam voće mojoj žitarici za dodatna vlakna i vitamine. U jutro sam imao samo borovnice u hladnjaku, ali bilo koji voće može se dodati žitaricama za taj dodatni vitamin i antioksidans. Ako nisam gladna rano ujutro, donosim voće ili suhe žitarice sa mnom za brzi snack kasnije ujutro.
Za ručak, obično donosim ostatke od kuće. Osim što mi štede novac, ostaci mi pomažu kontroliranjem dijela. Na večeri prethodne noći, ja pravim dovoljno da svaka osoba može imati dvije obroke.
Ručak:
2 kriške svinjetine, začinjene paprom i senfom
Salata s vinaigrette
Voda za piće
Svinjica pruža veliki izvor mršavih bjelančevina i brzo se i lako pripremiti. Prije sezone svinjetina s paprom i dodajte senf za kolač i slani okus. Senf je malo masnoća i dobar je izbor za sendviče umjesto majoneze, ali budite oprezni da ne stavite previše jer je visoko natrij, što može dovesti do visokog krvnog tlaka. Pečem svinjetinu jer je zdravije od prženja. Druge metode kuhanja, kao što su pečenje, roštiljanje ili parenje, također su dobri načini pripreme jela jer su ove opcije niže u masti. Uvijek uključujem drugu posudu ugljikohidrata i / ili povrće. Najjednostavnija je svježa salata ili smrznuto povrće. Kad sam u žurbi, koristim prerađenu salatu s vrećicom i dodati rajčice, konzerviranog kukuruza i sok od sira. Kukuruz i sir dodati boju i okus salate bez puno masti. Ne obično koristim odjeću, ali ako sam u raspoloženju, dodati ću vinaigrette maslinovog ulja za mononezasićene masne kiseline koje sprječavaju bolest srca. Volim vodu. Rijetko pijem išta sa svojim obrocima jer toliko volim vodu. Ako niste piti vodu, pokušajte dodati limun ili vapno za neki okus. Povremena dijeta soda ili sok je u redu jer pomaže kada žudite slatkiše.
Večera:
Parena bijela riža
Uzgajati povrće s mliječnom puretinom
Voda
Umoran sam do kraja radnog dana pa pokušavam napraviti večeru što jednostavnije. Uvijek koristim zemlju puricu umjesto mljevenog mesa, jer je manja u masti, a meni je i okus. Nakon toga dodam smrznuto povrće i soja za jednostavni ukusni obrok. Smrznuto povrće ima iste hranjive tvari kao i svježe povrće, ali zamrznuto povrće puno je prikladnije jer se ne radi o pripremi. Iako umak od soje je vrlo visok u natrij, dodaje toliko okus da ne trebam dodati druge začine na moju hranu i pokušavam ograničiti koliko koristim. Volim bijelu rižu zbog teksture i okusa, ali smeđa riža ima više vlakana. Međutim, budući da imam toliko mnogo vlakana tijekom dana, mislim da ne trebam toliko za večeru.
Tipičan dan jela ne može biti puno kompliciraniji od toga. Tijekom dana jedem voće i ponekad i kolačiće. Nakon večere uživam u desertu od jogurta s voćem ili sladoledom. Čuvanje mojega tijela dobro hranjeno prije spavanja je važno jer neću jesti do sljedećeg jutra. Nema štetu na povremenim cvjetanjem na slatkišima ili nekoj drugoj nezdravoj hrani jer pomaže u održavanju cravings pod kontrolom. Uvijek kažem pacijentima da nemaju ogroman problem jer imaju mali dio kolača sve dok ispunjavaju svoje prehrambene potrebe kroz drugu hranu. Ako neprestano žudim za određenom hranom, mogu završiti prejedanje ili konzumiranje velikog dijela koji će me vjerojatno učiniti bolestanjem nakon toga. Uvijek imajte na umu da prehrana treba biti ugodna aktivnost.