Može li odnos funkcionirati ako imate drugačiju dijetu nego vaš partner?

Ja sam vegan, on je mesožder. Samo jedem bez mlijeka i bez glutena, ali nikada nije upoznao komad sira ili konus od sladoleda kojeg mu se nije svidjelo. Umm, što je za večeru?

Istina je da u odnosima suprotnosti privlače, ali što se događa kada te razlike uključuju i dijete i zivot zdravog načina života? Mnogo je ljudi koji žele napraviti različite dijetne postavke u svom odnosu posla i mnogi koji odluče da je previše izazov. Saznajte koja je strana spektra na koju padneš.

Postoji obilje razloga za borbu u vezi, međutim, ovih dana s povećanim naglaskom na zdrav stil života i alternativne dijete, parovi se nalaze u sveobuhvatnom kulinarskom ratu kada je riječ o ograničenjima prehrane i preferencijama. Ako se nađete u ovoj situaciji, možda ćete se morati zapitati možete li ostatak svog života provesti s nekim čija su prehrambena navika potpuno suprotna od vaših. U velikom planu odnosa pitanja koja mogu nastati, prehrambene komplikacije svibanj izgledaju kao vrlo mali detalj ... to je sve dok ne shvatite koliko velik dio hrane igra u vezi. Obiteljske okupljanja, rođendani, godišnjice, izlazak s prijateljima, odmori i redoviti dnevni obroci uključuju prisustvo hrane, što znači da se ne okreće oko nje.

Jedna od ključnih stvari koje treba zapamtiti ako vi i vaš partner imate različite dijete je poštovanje ostalih izbora i ne pokušavajte mijenjati svoje prehrambene navike da odražavaju svoje. To će samo stvoriti ljutnju i ljutnju. Umjesto toga, priznajte njihovu sklonost bez odbijanja ili ruganja. Osim toga, svaki uspješan odnos preživljava na kompromisu, pa je i primijenite na svoje protivničke dijete. Možda to uključuje i pokusavanje nekih veganskih jela ako niste veganski ili kuhali pojedinačne jela za sebe bez glutena dok vaš partner čini jela koja zadovoljavaju vlastite prehrambene izbore.

Nema ničeg lošeg u pronalaženju vremena i prostora za jesti što god želite bez brige o potrebama vašeg partnera. To bi značilo odlazak na večeru s prijateljima ili članovima obitelji koji dijele vaše prehrambene navike. Također, obavezno obavijestite članove obitelji da ne bi smjeli biti uvrijeđeni ako vaša druga značajna osoba ne jede puno hrane koja je pripremljena za obiteljska okupljanja, to nije ništa osobno.

Dno crta je da postoje mnogi ozbiljni problemi koji razdvajaju odnose cijelo vrijeme, bilo bi šteta uništiti sretnu uniju nad prehrambenim problemima kada sve što trebate učiniti je primijeniti malo logike kako bi se stvari rade glatko.