Projektiranje velikih kontejnera

1. Srebrni lišće hvata oko. Nevjerojatna lista begonija trajat će dulje od svih cvjetanja pa su savršeni za stvaranje kombinacije oko sebe. Kaladij lišće nadopunjuje begoniju, a njegov hrabar oblik može dominijeti kontejnerom.

Ne treba dugo za zabavnu avanturu u lokalnom vrtnom centru ili stakleniku da postane neodoljiv, iskustvo koje vuče kosu. S dostupnim bazilijanskim biljkama i loncima, može biti teško odabrati pravedne elemente za savršenu sadnju kontejnera. Oceani begonija, impatiens, coleus, petunias, salvias i rt tratinčice mogu ostaviti bilo koga zadivljenog. Onda se nalaze redovi šarenih terakota, stakloplastike, stakla, metalnih i plastičnih lonaca. Nije lako kada se suočite s tolikim mogućnostima, ali ne dopustite da vas to zastrašuje. Umjesto da se trgne, zagrli raznolikost i zabavite se. Kao i kod pronalaženja savršene odjeće, cipela i pribora za posebnu prigodu, morate isprobati nekoliko stvari u trgovini prije nego što pronađete pravu odjeću. Najbolji način okupljanja dobitne kombinacije spremnika nije da se srami oko miješanja i usklađivanja biljnih i kontejnerskih opcija u vrtnom centru. Uskoro ćete naći kompoziciju koja udara vašu fancy. Evo kako idem tražiti moje.

Videozapisi s autorom

Veliki pot nadahnjuje sadnju
Velike biljke zaslužuju savršeni pot
Potting Recept tla za drvene biljke i trajnice


Učinite vašu majku prekrasnu kontejner aranžman za Majčin dan.

Preuzmite naš besplatni vodič za iznenađujuće dizajn kontejnera.

Majčin dan Vodič za izradu kontejnera


Idi za lišće, a ne cvijeće

2. Dodajte neke igrače koji podržavaju. Nemojte zaboraviti pokupiti neke manje biljke koje stvaraju mješavinu oblika i tekstura koje pomažu kombinirati kombinaciju.

Prilikom sastavljanja kontejnera najprije sam nestao na listi. Cvjetovi su lijepi, ali dolaze i odlaze. Ako možete sastaviti kombinacijsku kombinaciju koja izgleda dobro s lišćem, onda su cvijeće bonus. Biljke s zanimljivim lišćem mogu oblikovati strukturu, teksturu ili boju; najbolje biljke lišća imaju sve tri kvalitete. Volim dopustiti da prva biljka koja hvata moje oči preuzme vodstvo. Potom tražim lišće i cvjetne pratitelje šetnjom staklenika i držeći svoje glavne konkurente do drugih biljaka. Mnogo poput kupnje tkanine ili podudaranja košulje i kravate, tražim kompatibilnost boja.

Proučio sam teoriju i dizajn boje, ali lakše sam igrati i čekati reakciju. Kada stavite biljke zajedno, čini se da kažu: "Želim biti s tim" ili "jerkom, ni na koji način". Kombinacije koje općenito volimo imaju ugodnu sklad ili kontrast. Obratite pozornost na intenzitet, izbjegavajući kombinaciju previše različitih blijedih pastela i zasićenih čistih tonova, što može učiniti kombinaciju kaotično. Isto tako, nemojte miješati previše različitih toplih i hladnih boja. Držite se s dvije ili tri, možda četiri ugodne boje.

3. Isplata vrijedi za planiranje. Umjesto kaotičnog kontejnera s mješavinom biljaka koje vam se sviđalo pojedinačno, vaš lonac će proliti s uzbudljivom, ali skladnom kombinacijom.

Kada miješaju i podudaraju biljke, također imaju na umu teksture. Odabir mješavine sjajnog, matiranog ili neizrazitog lišća dodaje drugu razinu interesa, kao i kombiniranje fine, široke, zaobljene ili zupčaste lišće. Volim koristiti kontrastnu teksturu za stvaranje dramatičnih sadnica kontejnera. Izuzetno, podebljano lišće slonova uha (Colocasia spp. i cvs., USDA Hardiness Zones 8-11) u kombinaciji s lišćem paprat lišće su dinamit zajedno, kao i ugledni lišće Rex begonija (Begonija Rex-cultorum grupa, koja nije grubo ispod zone 11) s tankom svjetlovodnom travom (Isolepis cernua, Zoni 8-10). Ključ je odabrati razne teksture. Previše od jedne teksture, poput velikih, hrskavih lišća, nalik je na šarene komade slagalice koja ne ide zajedno dok ne pronađete spojne dijelove u obliku finih tekstura biljaka.

1. 'Excalibur' kaladij (Caladium bicolor 'Excalibur', USDA tvrdo područje 10-11)
2. "Fairy" Rex begonia (Begonija 'Vila', koja nije grubo ispod zone 11)
3. 'Mint Frost' heuchera (Heuchera 'Mint Frost', Zone 4-9)
4. Ljuštenje žičane loze (Muehlenbeckia axillaris, Zoni 8-10)

Uzmite znak od teksture

1. Najprije dolazi prljavo lišće. Prozračni oblik zlatne starine može potaknuti bezbrojne kombinacije, posebno s biljkama koje odjekuju svoje žućkaste tonove. 2. Neka boje budu jednostavne. Da biste izbjegli previše zauzetost, ova paleta boja ne ide dalje od dijagrama i nekih crvenih naznaka. Raznolikost tekstura i navika sve se podiže.

3. Desni pot je konačni dodir. Visoki zeleni lonac odgovara kombinaciji u obliku i boji. Rezultat je sastav koji ima utjecaj jer je šarmantan, a ne prividan.

1. Slanurudina "Sutherland Gold" ( Sambucus racemosa 'Sutherland Gold', zona 3-7)
2. "Carmel" heuchera ( Heuchera 'Karamel', zona 4-9)
3. Bowlesov zlatni slag ( Carex elata 'Aurea', zona 5-9)
4. 'Zlatni savjeti' spikemoss ( Selaginella kraussiana 'Zlatni savjeti', područja 6-10)
5. Svjetlovodna trava ( Isolepis cernua , Zoni 8-10)

Gledaj video: The SAFIRE Project 2017 - 2018 Update (Ožujak 2020).