Kako odabrati idealnu težinu

Ako pokušavate pronaći svoju idealnu težinu, trebali biste znati da ne postoji jedan broj koji odgovara svima za njihovu idealnu tjelesnu težinu. Gubitak težine i odabir idealne težine je vrsta balansiranja između onoga što mislite da želite, što je realna težina za vas pojedinačno i što se smatra zdravom težinom zdravstvenih djelatnika i američkog liječničkog zbora.

Realna očekivanja

Samo zato što ste bili srednja škola veličine 2 i 110 funti, to ne znači da je vaša idealna tjelesna težina ili trebala biti 110 kilograma. Ako pokušavate postići ono što mislite da je vaša idealna težina bez puno uspjeha, vjerojatno postavljate nerealna očekivanja za sebe. Ponekad vaša idealna težina može izgledati veća od onoga što želite izgledati, no možda ćete se osjećati zdravije, a da nećete spomenuti sretnije jer se ne stalno borite sa svojim tijelom.

Vaša Set Point

Svatko ima ono što stručnjaci za zdravstvenu skrb nazivaju "postavljenom točkom". Ova postavljena točka je raspon težine koje vaše tijelo pada prirodno s rasponom od 10 kilograma u oba smjera. Vaša postavljena točka djelomično je određena genetikom i djelomično vašim životnim stilom. Na primjer, elitni muški trkač može imati određenu točku od 130 funti, što bi bilo idealno za njega da nastupi na razini koja mu je potrebna. Međutim, ako ste prosječni atletski muškarac, vaša će točka vjerojatno biti 30 do 40 funti teža, a bilo bi gotovo nemoguće da se spustite na 130 bez ekstremnih mjera.

Zdravi raspon tezine

Indeks tjelesne mase (BMI) je najčešće korišten alat za pronalaženje zdravog raspona težine pojedinca. Opet, valja napomenuti da postoji razlog za razlog. Čak i ako ste u "zdravom rasponu" prema standardima BMI, možda ćete se osjećati i izgledati bolje ako ste vagali manje ili više. Dok se BMI od 18 do 25 smatra zdravih, studije pokazuju da "najzdravije" osobe imaju BMI od 20 do 22, što je dokazano povećanjem smrtnosti kod osoba s BMI manjim od 20 i više od 22. Ako ne znate vaš BMI, možete pronaći BMI kalkulator na American Medical Association Web stranica ili možete raspraviti svoj BMI sa svojim liječnikom.

Konačno, odabirete svoju "idealnu težinu" spušta se prema onome što vam se čini najzdravijima. Ponekad pronalaženje idealne težine može potrajati nekim pokušajem i pogreškom da biste pronašli najbolji raspon za vas. Postizanje idealne težine također može potrajati dugo, ovisno o tome koliko je vaše težine potrebna za dobivanje ili izgubiti. Kada pronađete svoju idealnu težinu, trebali biste je moći održavati relativno lakoćom i nećete dobiti ili izgubiti više od pet funti u oba smjera.

Gledaj video: Hera je na ukusnoj dijeti - Idealna težina, zdrav ljubimac (Travanj 2020).