Tekuća prehrana: istina o kalorijama u soda

Tekuća prehrana najbolje se može smatrati načinom dobivanja hranjivih tvari u vašoj prehrani u vašem tijelu prvenstveno kroz tekućine. Soda je piće koje je bezalkoholno i sadrži i sredstvo za poboljšanje okusa i samo običnu vodu. Većina tih gaziranih obroka su zaslađena i gazirana, ali oni također mogu sadržavati dodatne sastojke poput voćnog soka. Malo poznata činjenica o sodasima je da neki od njih čak uključuju malu količinu alkohola - manje od 0,5 posto ukupnog volumena soda pića. Možete piti sodas na sobnoj temperaturi, ali mnogi ljudi općenito vole piti ih ohlađen. Istina o kalorijama u soda je, međutim, mnogo složenija priča.

Kalorije u regularnoj soda

Količina kalorija u redovnoj soda je prilično težak, zbog čega se vidi kao piće koje lako može dodati više funti na svoj struk. Jedan može redovne sode ispasti do 12 tekućih unci, au samo jednom takvom može vam već dobiti 155 kalorija. Ova brojka kalorija je prilično konzistentna preko sve glavne vrste soda pića, od Coca Cola do Pepsi do Dr. Pepper. To samo znači jednu stvar za svoje tijelo: dobitak težine. Osim toga, to također znači više posla za vaše tijelo, da se riješi te dodatne težine koja dolazi od tih dodatnih kalorija, morat ćete se uključiti u vježbu. Trebali biste hodati 23 minuta na brzom ritmu samo da spalite kalorije s jedne obične sode.

Low-Calorie Sodas

Kao odgovor na optužbe koje se odnose na destruktivna svojstva sode potrošačima, mnoge tvrtke soda su već dulje vrijeme agresivno oglašavale niskokalorične i prehrambene sirovine. Ove piće su navodno zdravije za vas nego redovite sode. Na površini, može se pojaviti na taj način, jer prehrambene informacije o konzervi soda za prehranu, na primjer, pokazuju da sadržaj kalorija nije nula. Neponobnim ljudima to može biti dovoljno da zadovolji svoje brige, ali s ljudima koji su skeptični, njihova zabrinutost vjerojatno neće biti smirena prisutnošću još uvijek visokih količina natrija u navedenim niskokaloričnim napicima. Na primjer, može se (12 fluidni unci) dijetonskog koksa imati jednu kaloriju, ali sadržaj natrija je 28 miligrama. Sada usporedite to s konzervi redovne Coca Cola Classic, koja sadrži 33 miligrama natrija. Stvarno nema velike razlike.

Zaključak

Istina o kalorija u soda je složena. Moglo bi se činiti samo da sodas koji imaju nula kalorija su zdraviji za vas, a svakako je istina da ima nulte kalorije korisno u odnosu na redovne gazirane napitke koji sadrže visok kalorijski sadržaj. Međutim, prljavi trik je da dijetalne gazirane tekućine i niskokalorične gazirane tekućine nisu potpuno zdravi za vas, što se očituje njihovim još uvijek značajnim sadržajem natrija.