10 načina održavanja ravne željezo prirodne kose

Prirodno si i voliš svoje tkanine bez kemikalija. No, svaki sada i onda, želite privremenu promjenu, samo da prebacite svoj uobičajeni izgled. Tijekom jeseni i zime, kada je vlažnost zraka niža, mnogi naturals okreću se svojim stanom okova kako bi stvorili glatku ravnu frizuru.

Ako ste u prošlosti poravnali svoje prirodne brave, znate koliko posla to podrazumijeva. Ne želite da se sve vrijeme i napori istroše s ravnim izgledom koji ne traje poslijepodne! Nakon što izravnate kosu, naučite kako održavati svoj stil do sljedećeg šampona. Ovih 10 savjeta pomoći će vam da dobijete i zadržite svoje ravno.

Odaberite pravu sezonu za izravnavanje

ultramarinfoto / E + / Getty Images

Prvo, dobit ćete bolje, mnogo dulje traje rezultate, ako ste ravno željezo u pravoj sezoni. Nema puno smisla proći kroz ovaj proces tijekom visine ljeta kada je vlažnost super-visoka za većinu nas. Najbolje je čekati do jeseni i zime da izvadi ravno željezo; inače, vaš elegantni rezultati mogu se lako pretvoriti u natečenu, oštrinu kad izađete van i ljetni zrak udari u vašu grivu. Pogledajte: 10 najboljih pladnjih glačala za crnu kosu

Zamotajte kosu svake noći

Znati kako zamotati kosu pomaže vam stvoriti jednostavan, besprijekoran set koji je jednostavan za skidanje ujutro. Ona daje vaš volumen i tijelo kose, i ne zahtijeva dodatnu toplinu ili "bumping" krajeva. Međutim, nije svatko sposoban pri zamatanju; plus, neke žene žele više uvijati u njihovu kosu nego omatanje pruža. Također možete pin-curl ili Bantu čvor vaše ravnanje grivu noću. Obje metode su nježne kao i omatanje i pružit će vam više uvijanja ili valova u vašem stilu. Čak i desetak pincetnih kovrča u vašoj kosi trajat će samo nekoliko minuta za stvaranje, tako da noću ne stavljate ravno pod željeznim nožem nije dugotrajan posao.

Nanesite lagane ulje ili serume

Kada se kosa izravnava, želite zadržati svoj izgled kao lagan i odskočiti što je više moguće. Najbolji način da se to postigne je izbjegavanje bilo kakvih teških proizvoda koji će težiti dolje vašem grivu. Svjetla ulja i serumi koji su izrađeni posebno za ravne tresere su vaše najbolje oklade. Ako je vaša kosa vrlo lijepa i lako se utisnula, primijenite proizvode samo do kraja vašeg stila; izbjegavajte stavljati bilo što na svoje korijene. Neki dobri serumi / ulja za probati su (svi dostupni na Amazonu):

  • Ulje arganovog ulja u kremi
  • Serum Biosilk Silk Therapy
  • Paul Mitchell super mršav serum

Ovi koncentrirani serumi i ulja obično pada na skupu stranu, ali malo ide a vrlo dug put kad je riječ o ovim vrstama proizvoda. Jednostavno možete dobiti nekoliko kapi za cijelu glavu kose.

Ne nanosite toplinu

Nakon što se prirodna kosa izravnava, nemojte ponovno zagrijavati do svoje slijedeće straightening sjednice. Ako ste učinili dobar posao dobivajući svoje tresses glatka, nema potrebe za ravno željezo to opet, pogotovo ako ste omatanje / pinning vaš grivu svake noći. Sve dok pravilno pripremite kosu prije kreveta, ne biste trebali raditi mnogo ujutro, osim što ste je trgali, češaljili ili jednostavno prstima prolazili kroz nju. Više »

Koristite anti-humectant proizvode

Neki ljudi se bore s vlagom većim dijelom godine, čak i zimi, ako žive u tropskoj klimi. Vlažnost zraka ne može biti visoka kao što je to tijekom ljeta, ali još uvijek ima dovoljno vlage u vašem okolišu kako bi vaše izravnavanje brave trebalo pokrenuti za svoj novac. Potražite proizvode koji su posebno dizajnirani za borbu protiv vlažnosti i čuvanje treseta bez prljavštine. Dobar odabir uključuje (dostupan na Amazonu):

  • Aveda Brilliant Anti-Humectant Pomade
  • Garnier Sleek & Shine anti-frizzni serum

Zaštitite kosu kada radite

Često je teško zadržati ravni izgled kada vježbate često, ali neke žene rade tako što odabiru pravi način nošenja bravara pri uključivanju u kardio ili drugu aktivnost koja potiče znojenje. Bez obzira na dužinu vaših trnova, trebali biste ih objesiti ili ih osigurati na neki način dok radite. Vi svibanj morati pletenica, uvijanje ili pecati; kraća kosa može biti zamotana i zatim vezana sa šalom. Ovo je jedan od nekoliko puta pamučni šal može raditi s prirodnom kosom jer će apsorbirati neke od znoj. Ako, međutim, primijetite da vam rubovi pate kao rezultat, dostupne su vam druge opcije, uključujući i Save Your Do GymWrap i Bondi Band bandicu za ispiranje vlage (oba dostupna na Amazon.com).

Nemojte dugo nositi ovu stil

Moglo bi biti primamljivo da nosiš svoju ravno glačanu ploču što je duže moguće. Uostalom, potrošili ste veliki komad jednog dana kako biste dobili svoju prirodnu teksturu da nešto poduzme protiv svoje prirode. Neke žene idu tjednima i tjednima prije nego što ponovno čiste kosu, a to jednostavno nije zdravo. Dva tjedna ga čak guraju kao maksimum za nošenje ravnih pegla, a neke žene redovito idu četiri tjedna ili duže. Iako pokušavate izbjeći što je moguće više vlažnosti, dok vam je glava ravna, previše vremena bez hidratacije vaše kose traži nevolje. Čišćenje s vodom vlaži tresete, stoga je važno ne oduzimati svoje redove redovitih doza hidratacije.

Koristite suho šampon po potrebi

Bez obzira na to je li vaš sjajni izgled traje samo tjedan dana ili ga možete istegnuti na dva, možda ćete pronaći svoju kosu i vlasište osvježavajući se između čišćenja. Dobar suhi šampon može upijati višak ulja, a također osvježiti vaše vlasište. Da biste dobili najbolje rezultate, primijenite malu količinu korijenu vaše kose; izbjegavajte suhe šampone niz duljinu vašeg stila, osim ako ne želite da vam kosa izgleda dosadno. Bilo koja od ovih opcija će napraviti dobar posao uklanjanja višak masnoće dok uživate u pravom izgledu (sve dostupne na Amazonu):

  • Tresemme Fresh Start Dry Shampoo
  • Dove Refresh + njega za suhu šampon
  • Amika Perk Up suha šampona

Izbjegavajte proizvode na bazi vode

Vlažnost je u osnovi vlaga u zraku. Dok se vaše prirodne brave ispravljaju, pokušavate izbjeći kontakt s vlagom što je više moguće kako biste produžili stil. Uobičajeni proizvodi na bazi vode koji su toliko hidratizirajući za vaše kovrče nisu ono što traže vaše ravno glačanje. Vjerojatno ćete morati izdvojiti svoje omiljene dnevne styler / moisturizer sve dok se ne vratite na svoj prirodni grivu. Inače, primjena proizvoda na bazi vode može prouzročiti da vaš ravni stil izblijedi i vratite se.

Zaštitite kosu u tušu / kadi

Čak i ako redovito ne radite, tuširajte se ili se okupa, a za to vrijeme morate zaštititi ravnanje kose kako bi vodu i pare ne bi pokvarili vaš elegantan izgled. Dobro je poduzeti slojeviti pristup kadom. Prvo, zamotajte, zakvačite ili pripremite kosu u željenom stilu. Pokrijte svilenim ili satenskim šalom, čvrsto vezanim za kosu. (Dva šalica mogu osigurati još manje vlage.) Zatim nosite kapu za tuširanje s dobrom elastičnom trakom koja se vjerojatno neće skliznuti i dopustiti vodu. Kapica koju sam koristio i imao uspjeha je Betty Dain Fashionista Collection Mold -Resistant Lined Cap - elastična je sigurna i usko povezana, brzo se suši i, uz nekoliko funkskih uzoraka, samo je slatka.

Gledaj video: Spojnica šarka britvela panti ili baglama (Travanj 2020).