Savjeti za održavanje pletenice za crnu kosu

Savjeti za održavanje pletenice

Mike Harrington / Stone / Getty Images

Bilo da modi svoju kosu u pojedinačne pletenice ili se odlučite za sintetska ekstenzija kako biste dobili veću odjeću od frizure, pazite na pletenice ne samo da ih držite sjajnim, već i za održavanje zdravlja tressesa. Ovi savjeti za održavanje dizajnirani su kako bi bili sigurni da vam pletenice izgledaju fantastično sve dok ih nosite, a istodobno održavate i zdrave brave!

Noćna njega

Ljubaznošću Amazon.com

Noću, kao i kod svakog frizura, dobro je pokriti pletenice prije kreveta. Svilenkasta ili satiny šal dobro radi, ili pokušajte izuzetno veliki poklopac kose. Ako spavanje s pokrivačima za kosu nije vaše, svilenkasta jastučnica je savršena. Iako ne morate brinuti o problemima suhoće ako imate dulje vrijeme, možete izbjeći kose i skraćivanje života pletenica ako ih zaštitite noću.

Kupite pletenicu na Amazonu

Uzmi Dip

Thinkstock Images / Getty Images

Samo zato što je kosa pletena ne znači da je bez održavanja. Da, uštedite puno vremena kada povucite svoj pogled zajedno jer je vaša frizura već učinjena, ali još uvijek morate redovito čistiti vlasište i kosu.

Da biste zadržali urednost vašeg pletenog izgleda što je duže moguće, isprobajte ovu vrlo nježnu metodu čišćenja:

 1. Stavite malu količinu šampona u ruku.
 2. Utrljajte obje ruke zajedno kako biste stvorili pjenu.
 3. Korištenje kuglica prstiju nanesite samo na vlasište.
 4. Kružnim pokretima, protrljajte šampon u vlasište, budite pažljivi da stavite prste ispod pletenice.
 5. Temeljito isprati, dopuštajući da gibanje vode prema dolje prođe kroz pletenice.
 6. Pratite kondicioniranje ako su vaše pletenice vlastita kosa, ali to nije potrebno s proširenjima.
 7. Iscijedite višak vode iz pletenice.
 8. Osušite ih mekanim ručnikom ili još bolje, stare majice, tako da ih iscijedite u dijelove. Nemojte ih trljati suho.

Budite nježni s vašom kosom

Edward McCain / Getty Images

Ako imate finu dlaku duž linije kose, obično poznate kao "bebe dlačice", te ne bi trebali biti uključeni u vaše pletenice. Ove dlake obično su mekane i krhke, a previše ih čvrsto povlače mogu trajno oštetiti folikul. Umjesto toga, ostavite ih izvan vaših pletenica.

Također, nemojte pleteni čvrsto uzduž ošišne crte. Bol ili sitne kvrge koje se pojavljuju duž vaše kose su znakovi upozorenja da je stil previše zbijeno.

Spritz kao što je potrebno

Amazon ljubaznošću

Čak i uz redovite šamponiranje, vlasište može svrbe zbog izloženosti ili reakcije na sintetske dodatke. Sprejovi izrađeni posebno za pletenice su velika pomoć za ova vremena. Ne samo da možete prskati vlasište da biste dobili olakšanje, također možete prskati duž duljine vaših pletenica da biste dodali sjaj.

Pletenice za ispiranje (sve dostupne na Amazonu):

 • African Pride maslinovo čudesno pletivo
 • Parvenu T-Tree pleteni premaz
 • African Royale pletenica i ekstenzije Sheen Spray

Druga mogućnost za stvarno svrbljivu kožu je astringent poput Sea Breezea. Jednostavno se primjenjujte na pamučnu kuglu i dab na bilo koji iritantan, izložena područja vaše vlasište. Astringent je samo za vaš skalp; pokušajte ga ne uzeti na kosu.

Ne ostavljajte ih previše

Maria Taglienti-Molinari / Getty Images

Budući da pletenice čine život lakšim, to je primamljivo žele ih ostaviti dobro prošlosti njihovih premijera. Ovo ima potencijal za katastrofu kose! Ako je predugo preostao, kosa bi mogla početi locirati i sigurno će patiti zbog nedostatka odgovarajuće hidratizacije. Što su vaše pletenice veće, to je kraći životni vijek, tako da vaša frizura može trajati negdje od nekoliko tjedana do najviše osam.

 • Savjeti za odlaganje pletiva
 • Kako da biste dobili osloboditi od post-pletenica Buildup

Osim toga, prije nego što prijeđete na svoj sljedeći set pletenice, ne zaboravite dati kosu stanku. Neka vam tresete disati, bez pletenice, barem tjedan ili dva. U međuvremenu, uklonite svoje krajeve ako je potrebno, nanesite hidratantnu terapiju dubokim uređajima i odaberite stilove koji ne stavljaju nikakav stres na vašu kosu.

Lako se zaljubiti u pletenice s niskom razinom održavanja. Pazite ih ispravno, a kosa ispod, a ovaj sportski stil možete sportirati tijekom cijele godine.

Gledaj video: Kosa: kako / kovrdžava kosa (Ožujak 2020).