Pada Webworms

Hyphantria cunea

Biljke domaćina:

U vrtu: Brojna stabla, uključujući stabla oraha i vrba
Na usjevima: Stabla voća i oraha

Gdje Pronađeno:

Izvorno iz Sjeverne Amerike, koji se sada distribuira širom svijeta u umjerenim klimatskim uvjetima

Opis:

Od sredine ljeta naprijed, neuredne mreže pojavljuju se u vršcima grana u više od 600 vrsta stabala tvrdog drva. Unutar mreže, dlakave gusjenice s tankim tijelima skeletoniziraju lišće, a mreža se povećava kako se povećava potreba kolonije za hranom. Padobranci su drugačija vrsta od istočnih štetnih gusjenica, čest "rupčić" ranog ljeta koji gradi uredne gnijezde povezane s korijenima grana voćaka.

Šteta:

Velika stabla mogu podnijeti umjereno hranjenje padobranima, ali zaražene grane izgledaju neatraktivne, budući da se web proširuje preko rastresenog smeđeg lišća. The wormworms feed za četiri do šest tjedana, i overwinter kao pupae u kore ležišta ili korovnih otpadaka. Odrasle moljci su prilično lijepe, kao buff bež s pramenovima do finog krzna na leđima. Lete noću i privlače vanjska svjetla.

Sprječavanje problema:

Malo se može učiniti kako bi spriječili ove moljce da pronađu gostoljubive grane u krajolikima. Budući da stabla gube lišće da padnu na web worms kasno u sezoni, oni svibanj biti malo oslabljena od strane web worm hranjenja, ali napraviti puni oporavak sljedeće sezone.

Upravljanje eksplozijama:

Koristite dugu štapiću sa starom četkicom za zube koja je zalijepljena do kraja kako bi se smjestila gnijezda na dohvat ruke. Otvorite rupice na mreži, a zatim okrenite štap kako biste sakupili trake i gusjenice. Ako drvo ima obilje grana, možete jednostavno ispaštati infestirane grančice i kompostirati ih, gusjenice i sve.

Gledaj video: PANDUAN TEKNIS CARA MENINGKATKAN PANEN KOBIS DENGAN TEKNOLOGI ORGANIK NASA 085643738667 PIN 2316B273 (Travanj 2020).