5 Tipke za učinkovite planove prehrane gubitka težine

Postoji mnogo planova prehrane koji nude različite obroke izbora i riječi savjet. Ali, kada je riječ o gubitku težine zdrav način, najbolje je da se vratite na osnove i shvatite 5 ključeva za učinkovite planove obroka.

1. Brojanje kalorija

Da biste počeli s planovima prehrane prava, shvatite koliko kalorija trebate smanjiti svaki tjedan kako biste izgubili težinu. Najsigurniji način za izgubiti težinu i zadržati ga je izgubiti 1 do 2 funti tjedno. 1 funta je otprilike 3.500 kalorija tjedno ili 500 kalorija na dan. Važno je zapamtiti da se nikada ne smijete smanjiti na manje od 1.200 kalorija bez medicinskog nadzora.

2. Planiranje obroka

Planirajte sve svoje obroke tjedan dana unaprijed. Ako možete, najbolje je planirati sve tjedan dana ispred vremena, tako da nećete biti u iskušenju da zalutaju u trgovini. Osim toga, imat ćete svu potrebnu hranu za svoje zdrave obroke, pa nema mjesta za isprike.

Pazite da pratite i vodite dnevnik o svemu što jedete. Zapišite što ste jeli, kada ste jeli i veličinu dijela. Časopis za hranu ne samo da će vam pomoći da pratite što jedete, već će vam pomoći i da budete pošteni. Koristite Fitdayov online časopis za praćenje dnevnog unosa kalorija.

3. Manji obroci, češće

Pokušajte jesti manje obroke tijekom dana. Cilj je jesti svakih 2-3 sata tijekom dana (to je oko 4-5 manjih obroka dnevno) kako bi poboljšao metabolizam. Osjećat ćete se punije i vaše tijelo neće pohraniti više kalorija kao masnoća jer ga stalno pružate potrebnom energijom.

4. Zdrava ravnoteža hrane

Pobrinite se da uživate u ravnoteži širokog spektra zdrave hrane. Uključite hranu koja će vam pružiti ugljikohidrate, proteine ​​i masti koje vaše tijelo treba obavljati svoje dnevne funkcije. Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država (USDA) preporučuje sljedeće dnevne dozvole:

  • 2 šalice voća
  • 2 šalice povrća
  • 3 ili više unca integralnih zrna
  • 3 šalice mliječnih proizvoda bez masnoće ili masti

Jedite razne gore navedene hrane kako biste dobili različite hranjive tvari i vitamine koje ove hrane imaju za ponuditi kako bi vas održali zdravi i na putu prema ciljevima vašeg mršavljenja.

5. Hrana koja treba izbjegavati

Uvijek pročitajte etikete prehrane kako biste u potpunosti razumjeli što jedete. Izbjegavajte hranu bogatu mastima, posebno zasićenim i trans mastima i kalorijama. USDA sugerira da ne više od 10 posto vašeg unosa masnoće treba doći iz zasićenih ili trans masti. Smanjite hranu koja sadrži dodano šećer i sol i pokušajte ne konzumirati više od jednog do dva alkoholna pića tjedno.

Sjeti se da je najzdraviji način za izgubiti težinu tijekom duljeg vremenskog razdoblja. Nemojte misliti na to kao dijetu, ali promjenu načina života, a vi ćete biti u stanju ne samo izgubiti težinu, već i zadržati ga, zauvijek.

Gledaj video: Part 5 - Sense and Sensibility Audiobook by Jane Austen (Chs 43-50) (Travanj 2020).