Najbolji joga pozira za početnike

Možete pogledati ljude koji rade na yogi i razmišljali "pakao, nema načina na koje sam ja blizu onog fleksibilnog". Ali, svi moramo krenuti negdje, a postoje mnogi joga pozivi koji vam mogu pomoći da se olakšate u njemu i naučite volite praksu.

Ptica prema dolje

Ili Adho Mukha Svanasana je jedan od najčešćih i prepoznatljivih yoga poza i onaj koji ne zahtijeva da budete pretjerano fleksibilni. Započnite na sve četiri, s rukama izravno ispod ramena, kukova i koljena. Zatim šećite rukama nekoliko centimetara i širom otvorite prste. Objesite prste i unesite svoje bokove prema stropu, čineći obrnuti oblik V sa svojim tijelom.

Cat Pose

Ili Marjari je fantastičan poziv za pružanje leđa i vrata i zagrijava kralježnicu. To je pozicija na razini 1 i u osnovi vidi da se vaše tijelo pretvori u stolni položaj, s koljenima ispod bokova, a zapešća, laktovi i ramena u ravnini pod kutom od 90 stupnjeva do poda. Fizički lako, ta poza je moćna za um.

Ljepota Pose

Ili Savasana je odmornija poza, ali to je izazov jer je to jedan od najzahtjevnijih poza, ali dok ne zahtijeva fleksibilnost, može biti nevjerojatno teško zadržati svoje tijelo još uvijek kao početnik, a ipak preostalo mentalno svjesno - ideja je ostati prisutna i svjesna cijelog trajanja poza.

Dječji pijetao

Ili Balsana je odmorni poza i onaj koji je odličan za rad kad trebaš ublažiti stres ili umor. Prema Zdravlje, počnite s koljenima i vrhom stopala zajedno na podu. Oslobodite trbuh i prsa između nogu, s koljenima, i ispružite ruke ispred sebe, dok odmaraš glavu na pod.

Jednostavan položaj

Čak ga kaže u ime, ovo je jedan od najlakših poza za napraviti ako tek počinjete. Lako poza, ili Sukhasana, je sjedi poza koji će ojačati leđa, i protežu koljena i gležnjeva. Ako tek počinjete, Yoga časopis ima korak-po-korak vodič o tome kako napraviti ovu poza bez ozljede sebe.

Planinski položaj

Ova poza služi kao baza za sve stojeće poze i pomoći će vam da poboljšate svoje držanje. Počnite s nogama zajedno (peta malo razdvojiti) i pritisnite dolje prstima i otvoriti ih. Neka vam ruke ostanu na vašim stranama i držite prste zajedno.

Gledaj video: VEZBE ZA VECI VRAT - KAKO OJACATI VRATNE MISICE (OLD SCHOOL) (Veljača 2020).