Sve što trebate znati o Beer Yoga

Pivo i yoga su dvije najzabavnije stvari u životu. Ne postoji baš kao dobro vježbanje yoge kako bi vaše mišiće radile, krv teče, zglobovi popustili i srce vaše srce. Završite s tušem i hladnim pivom i osjeća se kao raj!

Godine 2013. netko je imao sjajnu ideju da ih kombiniraju. Tečajevi joge održani su u američkim pivovarama od 2013. godine, što je dovelo do formiranja Beer Yoga LLC 2014. godine. Joga klase ponekad uključuju potrošnju piva, a boca piva postaje važan dio joge rutine. Ova vrsta joge postala je popularna u Australiji, Tajlandu i drugim zemljama širom svijeta.

Znam što misliš: pivo i joga Ne miješaj! Pivo se puni i čini vam dašak, a alkohol može narušiti vježbanje. Pa kako Beer Yoga može biti dobra stvar?

Pa, pogledajmo "profesionalce" ove vrste joga:

  • Ugodno je. Ako je ikada stvorena joga kako bi se osjećala dobro, to je to. Ne samo da dobijete efekte jačanja raspoloženja yoge, već dodajte ukusne, opuštajuće prednosti piva u mješavinu. Rezultat: vježba koju ne možete pomoći, ali volite.
  • Potiče prosvjetljenje. Joga je sve o postizanju viših razina svijesti, a ništa ne otvara vaš um kao alkohol. Može zvučati glupo, ali opuštajući učinci piva mogu pomoći u meditaciji, svjesnosti i vježbi svijesti o Jozi.
  • Poboljšava ravnotežu. Bočica za pivo koristi se kao važan dio vježbanja, a morate se preseliti kroz pokrete bez prolijevanja ili kucanja piva. Razmislite o tome kako pokušavate učiniti Tree Pose sa balom piva na glavi, i imate dobru ideju o tome koliko je korisno dodati pivsku bocu.

Naravno, yoga praksa nije bez svojih protivnika.

Prvo, pivo može biti dehidrirano i može narušiti performanse vježbe zahvaljujući visokom sadržaju alkohola. Pivo Yoga je više od "zabavnih" treninga nego doista djelotvorne.

Zatim, naravno, ima učinaka karbonacije. Ako pokušavate učiniti one uvijene yoge, možete se kladiti da kompresija na trbuhu će dovesti do većeg rizika od zlostavljanja i prljanja - neugodnih, ali istinitih.

Također morate uzeti u obzir činjenicu da trošite alkohol i prazne kalorije tijekom vježbanja. Nijedna od njih nije preporučljiva liječniku. Ako je to učinjeno tijekom vježbe s visokim intenzitetom, možete završiti dehidriranjem. Srećom, pivo yoga nije visoka intenzivnost, ali je vježba s niskim intenzitetom i stabilnom državom koja se fokusira više na fleksibilnost i ravnotežu nego stvarni razvoj mišića.

Je li Beer Yoga novi fitness lud? Možda za ljubitelje piva. Za ostatak svijeta fitness, to je samo još jedan "kooky" trend koji miješa prednosti joge s nečim što svi volimo raditi.

Gledaj video: Brené Brown at TEDxHouston (Veljača 2020).