Šest popularnih namirnica sa sirupom kukuruza visoke fruktoze

Oni koji obraćaju pažnju na ono što jedu možda su primijetili da visok sirup od kukuruza fruktoze pušta u alarmantan broj hrane u prolazu u supermarketu. Poticaji za kukuruz i drugi trendovi guraju ovu relativno nezdravu supstancu u mnoge opće "grupe hrane" koje redovito kupujemo. Ovdje su neke popularne hrane i pića stavke koje sadrže visok fruktoza kukuruza sirup, element s puno šećera koji je poznato da pridonose dijabetesa i drugih uvjeta kada jede više.

1. Soft Drinks

Nije iznenađenje da većina nas je soda dovoljno puna visokog fruktoznog kukuruznog sirupa. Za one koji nisu navikli na piće, stvari mogu biti gotovo neugodno slatko. Čak i prehrambene sorte mogu imati veliku količinu ovog zaslađivača. Dodajte činjenicu da se soda strojevi mogu naći na uličnom uglu, u zgradama i u gotovo svim javnim prostorima, a lako je vidjeti zašto su pretilost i stanja povezana sa šećerom takav problem u današnjem svijetu.

2. umaci i salata

Neki od nas ne razmišljaju o količini zaslađivača u predmetima kao što su umak za roštilj, umak odrezaka, preljev za salatu i druge začini, ali na bližem izgledu, čini se da čak i okus naših salata često osigurava visoko fruktozno kukuruzni sirup ,

3. Kruhovi

Uz iznenađujuće veliku količinu natrija u mnogim krušnim i pecivarnim proizvodima, može postojati i puno visokog fruktoznog kukuruznog sirupa, osobito ako se proizvodi obrađuju i distribuiraju na nacionalnoj razini. Pročitajte naljepnicu o kruhu i kolačima kako biste vidjeli jesu li dostupne relativno prirodne opcije.

4. Voće i povrće

Iako je ovo rjeđi fenomen, visok sirup fruktoze kukuruza čak se pojavio u onim kategorijama koje vidimo kao najzdraviji. Glavni kandidati za HFCS u voću i povrću su pečeni grah i krastavci, ali druga pripremljena hrana može uključivati ​​i zaslađivač, pa provjerite oznaku ako su voće i povrće pakirani u tekućinu.

5. Doručak Žitarice i barovi

Potrošači koji su pažljivi mogu početi svoj dan s teškom dozom visokog fruktoznog kukuruznog sirupa. Možda ne čudi da najslađe žitarice sadrže HFCS, ali čak i one koje se ne čine slatkim za jezik, još uvijek mogu sadržavati ovu tvar na popisu sastojaka.

6. Prerađeni grickalice

Postoje i druge stavke koje prosječni potrošači ne bi smatrali kandidatima HFCS-a. Pogledajte etikete za stvari poput hljebova ili obrađenih proizvoda od krumpira i provjerite da zaslađivač ne vreba negdje na naljepnici.

Gore navedeni su dobri primjeri kako masovno proizvedeni i subvencionirani element hrane koji mnogi smatraju nezdravima ulazi u prosječnu prehranu nenajavljenima. Dobro proučite sve oznake sastojaka kako biste dobili više informacija o tome kako se HFCS obično koristi ovih dana i usporedite lokalne ili organske proizvode. Novi zdraviji izbor može potrošačima dati veću kontrolu nad onim što jedu i kako njihova tijela reagirati na njihovu dnevnu prehranu.

Gledaj video: Sugar: The Bitter Truth (Veljača 2020).