Zašto trebate biti trening snage (i kako to možete učiniti bez skupljanja)

Neke žene se boje da će, ako se opterećuju, dobiti "glomazne", prevelike i neprivlačne mišiće. Ova percepcija da se žene skupljaju kad započinju program osposobljavanja za snagu proizlazi iz slika tijela u bodybuildingu koje su vidjele na naslovnicama časopisa za bodybuilding. Ove žene najvjerojatnije uzimaju steroide i / ili testosteronske hormone. Testosteron je hormon koji muškarci prirodno imaju da je potrebno za izgradnju velikih mišića. Žene ne proizvode dovoljno testosterona, tako da nisu sposobne izgraditi ogromne mišiće. Dakle, neke žene koje tijelo graditi uzeti dodatni testosteron koji će omogućiti njihovim mišićima da se veći nego što bi to prirodno.

Žene koje se bave ozbiljnim bodybuildingom također se bave specijaliziranim programom treninga na težini koji rezultira velikim mišićima. Većina rekreativnih trenera snage čiji je cilj zdravlje, fitness i toniranje ne rade isti tip programa koji gradi mišiće veličine bodybuildinga. Masivni mišić dolazi od izvođenja puno i puno teških utega. Umjesto tipičnih 4 seta po grupi mišića, rekreativna vježba bi učinila, bodybuilderi rade do 20 kompleta. Ova super velika količina uzrokuje znatnu veličinu mišića.
Pravi problem koji većina žena prolazi nije izgradnja previše mišića, ali ne i dovoljno zgrade. Trening snage i dobivanje mišića je toliko koristan da sve žene trebaju uključiti u program vježbanja.
Programiranje vježbanja snage za zdravlje i fitnes povećava količinu mišića. Mišići postaju jači, ali neće dobiti veliku količinu. To daje oblikovan, toniran izgled bez skupno. Budući da mišići zauzimaju manje prostora od masnoća, žene imaju tendenciju gubiti palac kada se snage vlak ako su također jesti zdrave prehrane i radi kardio.
Dobivanje nekih mišića može pomoći pri održavanju težine. S godinama, žene gube 2-5% svoje mišićne mase godišnje. To očito rezultira gubitkom snage i smanjenjem koliko kalorija vašeg tijela treba svakog dana kada starimo. Osim toga, ako ne učinite ništa da biste zamijenili slabo mišiće koje gubite, povećat ćete postotak nezdrave masti u vašem tijelu. Trening snage povećava mišićnu masu; u stvari istraživanja pokazuju da žene mogu dodati do 30% mršavih mišića. Kada dodate mišiće, ovo potiče vaš metabolizam, što znači da ćete učinkovitije trošiti kalorije. To vam pomaže da izgubite masno tkivo, što znači da ćete biti slabiji i više definirani.
Uz smanjenje mišićne mase u dobi, koštana masa smanjuje se s dobi. To dovodi do povećanog rizika od osteoporoze kasnije u životu. Trening snage povećava mineralnu gustoću kostiju i masu koja može spriječiti osteoporozu.
Trening snage ne samo da daje prednost povećane gustoće kostiju, veće snage, povećanja metabolizma i velikog izgleda tijela, izgradnja mišića štiti vaše tijelo od ozljeda. Također povećava vašu energiju, izdržljivost, ravnotežu, koordinaciju i može čak poboljšati raspoloženje i kako se osjećate! Stoga se ne bojite velikih glomaznih mišića. Podignite težine dva do tri puta dnevno 30-60 minuta tjedno i radujte se lijepom, toniranom i zdravom tijelu.

Gledaj video: Wallace Thornhill: The Elegant Simplicity of the Electric Universe (with improved audio) | EU2016 (Veljača 2020).