Pod stresom? Moglo bi biti vrijeme za pomicanje

Svatko se sada osjeća stresno, ali ako je stres postao normalan dio svakodnevnog života, možda je vrijeme za neke promjene u životu. Premještanje na drugo područje može biti upravo ono što vam je potrebno da biste izbjegli stres za dobro.

Urban vs. Rural Living

Općenito, ruralni je život manje stresan od urbanog života, prema istraživanju iz 2012. godine objavljenom u Časopis Canadian Medical Association, Istraživači koji su proveli istraživanje govore da su stanovnici ruralnih područja manje naglašeni, trpe manje bolesti dišnih putova, imaju niže stope smrtnosti od raka i pokazuju veći osjećaj pripadnosti zajednici od gradskih stanovnika. Međutim, unatoč osjećaju manje pod stresom, ruralni stanovnici zapravo su imali niži životni vijek.

Čimbenici koji vode na stres

Nekoliko čimbenika (bez obzira na to gdje živite) može dovesti do neželjenog stresa, povećavajući rizik od lošeg mentalnog zdravlja. To uključuje buku u prometu, siromaštvo, socijalnu izolaciju i socijalnu diskriminaciju, prema istraživanju iz 2018 Deutsches Arzteblatt International, Ostale stvari koje mogu potaknuti stres u vašem životu uključuju vaš posao, gradsku gužvu, dugo putovanje i zagušeni promet. Stresori se često javljaju u prometnim velikim gradovima, ali socijalna izolacija i siromaštvo mogu uzrokovati tugu bez obzira na to gdje živite.

Stres u djece

Djeca mogu osjetiti stres od roditelja, a roditeljski odsutnost vezana uz stres u životu djece može potrajati i danak na mentalnom zdravlju. Studija objavljena u 2018 Bilten o skizofreniji otkrili su da djeca koja žive u urbanim područjima imaju više psihotičnih simptoma uslijed niske socijalne kohezije i viktimizacije zločina u njihovim četvrtima. Najzdravije mjesto za djecu da žive je okruženje s niskim stresom, gdje roditelji i članovi zajednice pozitivno utječu.

Zeleni prostor i stres

Bilo da živite u urbanom ili ruralnom području, imajući pristup zelenom prostoru korisno je kada se osjećate pod stresom ili dolje u odlagalištima. Studija iz 2015. objavljena u Upravljanje rizikom i zdravstvena politika pronašli udruge između zelenih površina i zdravstvenih pogodnosti kao što su povećana tjelesna aktivnost, niža razina stresa i povećani društveni kontakt. Istraživači koji su proveli istraživanje pokazali su da implantacija jednog urbanog zelenog prostora dovodi do smanjenja vandalizma i zločina od oružja, što je rezultiralo smanjenim razinama stresa stanovništvu.

Se kreće niži stres?

Pronalaženje stresora u vašem životu ključ je za život sretnijeg, ispunjenijih i duži život. Premještanje nije uvijek lijek za stresan stil života, ali u mnogim slučajevima može pomoći. Ako niste zadovoljni svojim poslom, prebacivanje na novu karijeru može biti samo promjena koju trebate. Ako prometne gužve, hladno vrijeme, ili nedostatak zelenih površina ima li osjećaj plava, promijeniti svoj krajolik pomicanjem prema naselju ili odabirom toplije klime.

Najsretnije države SAD-a

Ako vam stres i depresija dolaze, razmislite o preseljenju u jednu od najsretnijih američkih država. Prema studiji objavljenom u 2013 Plos Jedan, Pet najsretnijih država SAD-a (na temelju društvenih medija postovima) su Maine, Havaji, Utah, Nevada, i Vermont - a pet najtužniji stanja uključuju Maryland, Louisiana, Delaware, Mississippi i Gruziju. Istraživači su zaključili da je najsretniji američki grad Napa, CA, a najzadovoljniji je Beaumont, TX.

Gledaj video: Breaking2 | Documentary Special (Veljača 2020).