4 Tabata vježbe koje masnoća bacaju u 4 minute

Gledajući vašu stopu gori masnoće? Ako je tako, trening tabata je izvrsno vježba za isprobavanje. Ovaj visoki intenzivni treningski protokol traje samo četiri minute dugo i uključuje izmjenično razdoblje intenzivnog vježbanja s razdobljima odmora.

Izvršit ćete 20 sekundi u tom punom ritmu, a zatim 10 sekundi aktivno odmarate. To se ponavlja 8 puta ukupno za 4-minutni trening.

Pa što oblici vježbanja najbolje funkcioniraju s obukom tabata?

Evo četiri pametne opcije koje valja razmotriti.

Burpees

Jednostavno ne možete pobijediti burpee. Ova jedinstvena vježba koristit će vaše gornje tijelo, donji dio tijela, kao i jezgru u jednom uzorku pokreta. Izvrstan je za izgradnju snage, spaljivanje masnoća i poboljšanje brzine i okretnosti.

Najbolje od svega, to se može učiniti bez ikakve opreme.

Čist i preše

Ako želite dodati malo više težine na mix, čist i pritisnite je fantastičan izbor. Čišćenje i pritisci koji se tipično izvode s dvoručnim iglama izvrstan su način za rad istodobnog donjeg i gornjeg dijela tijela, a istodobno poboljšavaju i mogućnosti balansiranja.

Kada radite čist i pritisnite za tabata trening, samo zapamtite da ćete koristiti malo svjetliju težinu od normalne kako bi se intenzitet gore kroz svih 8 intervalima.

Budite sigurni da to radite i da se usredotočite na održavanje pravilnog oblika u svakom trenutku. Može se lako prepustiti dobroj formi kada se utihne.

Kettlebell Swings

Kettlebell swing je sljedeća vježba koju želite razmotriti. Još jedan koji donosi neki vanjski otpor u mješavinu, kettlebell swing je odličan metabolički poticaj i onaj koji će stvarno pogoditi vaše mišiće jezgre teško.

Ako želite podnijeti vaš središnji dio dok poboljšavate energiju, ovo je velika vježba koju treba obratiti.

Ulaznice za Sprint

Konačno, ako biste radije otišli na jednostavnu rutu, uzbrdo sprinta može biti još jedan fantastičan izbor za one koji žele doći u tabata trening.

Budući da je ovo vježbanje sve o isporuci maksimalnog intenziteta, raditi svoje normalno trčanje sprinta na brdu će vam pomoći pokrenuti tu razinu intenziteta gore usjek.

Ipak, to ne treba obavljati novakinje. Morat ćete imati dobru osnovnu razinu kondicije prije nego što pokušate uzbrdo.

Ako ih uspješno učinite, izvrsni su za poboljšanje razine kardiovaskularne kondicionije, povećanje brzine metabolizma i pomaganje u izgradnji velike snage u donjem dijelu tijela.

Dakle, postoje četiri izvrsne vježbe koje treba razmotriti dok se pripremate za početak obuke s tabatom. Ako tražite obuku koja je brza, zabavna i učinkovita, obuka za tabata je za vas.

Gledaj video: Kružni trening 3 (Travanj 2020).