Razumijevanje Chi Walkinga

Chi Walking je novi način pristupa klasičnoj fitness aktivnosti koju toliko ljudi može učiniti kako bi poboljšali svoje zdravlje. U Chi Walkingu pojedinci kombiniraju tradicionalne istočnjačke prakse s jednostavnom aktivnošću hodanja za neku vrstu "umno / tijelo veze" koju mnogi fitness stručnjaci vole promovirati. To daje početnicima najbolje šanse za stvaranje holističke wellness rutine koja će im pomoći upravljati svojim zdravljem. Povezivanje uma i tijela pomaže sudionicima u kondiciji da upravljaju stresom i stvaraju pozitivne vizualizacije koje im mogu pomoći u postizanju ciljeva za fitness.

Chi Walking koristi aspekte Tai Chi, vrste orijentalne aktivnosti borilačkih vještina koja koristi koncept imitiranja klasičnih oblika s tijelom, kako bi se promovirale kreativne, udobne varijacije za fitness sjednicu. Tradicionalni Tai Chi bio je uglavnom statički slijed poza, gdje je sudionik oponašao različite životinje, biljke ili druge tematske pojmove.

Kako djeluje Chi Walking

Prema glavnim praktičarima za Chi Walking, praksa ima pet "spretnih koraka", koji su, u nizu:

  • Uskladite se
  • Uključite svoju jezgru
  • Napravite ravnotežu
  • Napraviti izbor
  • Kreni naprijed

Svaki od tih jedinstvenih koraka nudi određenu vrijednost za Chi Walking. Prvi korak, usklađen, potiče sudionike da razmotre i njihov fizički položaj i njihove mentalne refleksije o aktivnosti. Angažiranje jezgre pomaže u dobivanju više mišićnih skupina u hodajuću rutinu. Stvaranje ravnoteže između gornjeg i donjeg tijela pomaže smanjiti pritisak na osjetljive zglobove i potiče bolje stilove hodanja. Izrada izbora o stilovima šetnje dio je refleksivne filozofije Tai Chi. U zadnjem koraku sudionici sve to uzimaju u obzir prilikom mijenjanja načina na koji hodaju, kako bi uživali u raznim zdravstvenim prednostima koje možda neće doživjeti s nepravilnim tehnikama pješačenja.

Dio vrijednosti Chi Walkinga je stvaranje specifičnih stavova tijela koji će vam pomoći u proizvodnji najboljih rezultata za hodanje. Drugi dio ovog "pažljivog pristupa" jest olakšavanje tijela i dopuštajući mu da bude više svestran da apsorbira pritisak, i da se bavi izazovima koji se stavljaju na njega s aktivnostima poput hodanja i trčanja. Chi Running, druga aktivnost konditorske kondicije, korisna je za neke trkače, gdje se tradicionalna aktivnost s visokim utjecajem može jako trošiti na zglobove, kosti i mišiće.

Učenje više o Chi Walking

Budući da su Chi Walking i Chi Running zapravo namijenjeni zaštitnim znakovima koje predstavlja fitness tvrtka, učenje više uključuje gledanje načina na koji Chi Walking predstavljamo publiku od svojih kreatora. Međutim, opće ideje predstavljene od Chi Walkinga mogu se primijeniti na mnoge različite fitness filozofije i samostalno kreirane programe u kojima pojedinci kombiniraju principe reljefa s tjelesnim aktivnostima. Kada se bavite svojim omiljenim aktivnostima u fitnessu, razmislite o tome kako unijeti smjernice za stres i meditaciju u svoju rutinu za "umno / tijelo vezu" koja će u konačnici poboljšati vašu kvalitetu života i cjelokupno zdravlje.

Gledaj video: Part 1 - Emma Audiobook by Jane Austen (Vol 1: Chs 01-09) (Travanj 2020).