Staklenika

Trialeurodes vaporariorum i nekoliko Bemisia vrsta koje oštećuju usjeve

Biljke domaćina:

Na usjevima: Većina povrća i cvijeća

Gdje Pronađeno:

U svijetu, osobito u toplim klimatskim uvjetima

Opis:

Zelene biljke su sićušni sisatići insekti koji se često pojavljuju u velikom broju od ljetnog do ranog pada, posebno u toplim, vlažnim klimatskim uvjetima ili staklenicima. Kad se odmaraju na biljkama, staklene biljke izgledaju poput malih klinova od bijelog, ali najmanji poremećaj će ih uzrokovati da pobjegnu.

Šteta:

Staklenički ličinke oslabljuju biljke tijekom hrane, a također izlučuju "medljiku" koja privlači mrave i služi kao izvor hrane za čašu plijesni. Nekoliko vrsta može prenositi biljne bolesti.

Sprječavanje problema:

Staklene pahuljice imaju brojne prirodne neprijatelje koji ih obično čuvaju. Uzgajajte cvijeće blizu vašeg vrta kako biste privukli male imovine i druge grabežljivce. Upotrijebite žute ljepljive zamke za praćenje krzna u stakleniku.

Upravljanje eksplozijama:

Operite zaražene biljke s jakim raspršenjem vode, vodeći računa da stignete do donjih strana listova. Pratite s razrijedenom otopinom insekticidnog sapuna. U vrtovima u kojima su perle su trajni problem, upotrijebite mali ručni punjivi vakuum za uklanjanje svakih nekoliko dana. Kupljeni paraziti za enariju osiguravaju učinkovitu kontrolu lepršanja u staklenicima, ali ne i na otvorenom vrtu, gdje oni imaju tendenciju da idu na svoj način.

Gledaj video: Ovo su pravila za postavljanje staklenika (Travanj 2020).