Kako spaljivati ​​masnoće / izgraditi mišiće

Ključ za spaljivanje masnoća i izgradnju mišića u prehrani mršavljenja određuje kako i kada će jesti protein, masti i ugljikohidrate. Prvi korak spaljivanja masnoća i izgradnje mišića je potaknuti vaše tijelo da koristi svoje masti za energiju.

Razumijevanje tri makronutrijenata

Tijelo gori kalorije koristeći tri makronutrijente poznate kao:

  • protein
  • masti
  • ugljikohidrati

Tijelo gori ove makronutrijente u ovom redoslijedu: prvi ugljikohidrati, zatim masti, a zatim protein. To znači da ako jedete zdjelu žitarica za doručak, vaše tijelo će koristiti ugljikohidrate u žitarici kako bi vam pružio svu potrebnu energiju, ne bi li gori tijelo. Ako imate proteinski protresti ili jedete omlet, vaše tijelo će ići na vaše zalihe masti i koristiti pohranu energije kako bi osigurao energiju vašeg tijela treba funkcionirati. Većina ljudi jede više ugljikohidrata i masti nego bjelančevine, stoga njihova tijela nikada ne stoje na putu da gube masno tkivo dok zadržavaju mišićnu masu. Ako se obrate, jedući protein i vrlo malo masti i samo sporo gorenje ugljikohidrata, dobit ćete željeni rezultat.

Burning Fat

Morate stvoriti neravnotežu u prehrani kako biste izgubili težinu. Da biste jeli dovoljno proteina za održavanje ili izgradnju mišića (1/2 grama proteina za svaku šupljinu mršave tjelesne težine), morate eliminirati hranu koja ima šećer u njima sve dok ne postignete svoj cilj mršavljenja. To uključuje voće i slatko povrće kao što su mrkva, repa i škrobno povrće poput krumpira i kukuruza.

Održavanje mišića s prehranom i vježbanjem

Protein je građevni blok koji koristi svaka stanica u vašem tijelu. Kada dodate više proteinske hrane na svoju prehranu i uvelike smanjite masti i jednostavne ugljikohidrate (žitarice, škrob i hranu sa šećerom), potičete svoje tijelo da koristi pohranjenu mast za energijom, a da pritom zadrži ili izgradi mišićnu masu.

Bilo koja vrsta aerobne vježbe opekline kalorija. Održavanje brzog hoda za 30 minuta će izgorjeti oko 300 kalorija. To bi trebao biti vaš minimalni cilj. Ujutro vježbanje pomaže u podizanju razine metabolizma tijekom dana, čime se maksimaliziraju rezultati. Za održavanje i izgradnju mišića, snage yoga ili dizanja utega su učinkovite vježbe.

Uklanjanje gladi

Uklanjanjem škroba i šećera i održavanjem odgovarajućih razina proteina stabilizira se gušterača i pravilno oslobađanje inzulina, čime se lako održava razina šećera u krvi. Kada su razine šećera u krvi stabilne, cravings za slatke ili slatke hrane su sve, ali eliminira, što je lakše postići svoj cilj mršavljenja. Neki primjeri dobrih proteina su proteini soje, bjelanjke, piletina, puretina, riba i sirutka.

Primjer jela

Doručak može biti protresanje bjelančevina ili jaja s biljem.

Za ručak, jedite izbor pileća, ribe, jaja, ili vegetarijanske bjelančevine i povrća (sporo gorenje ugljikohidrata). Vaše tijelo će tijekom ostatka dana koristiti zalihe masti za energiju.

Za večeru možete jesti malu količinu proteina povrća i salate s salatom od tijesta za okus ili na žaru, pečeno ili povrće. Možete eksperimentirati s jedući vrlo malu količinu cjelovitih žitarica za večeru, što znači da jedete samo jedan servir ugljikohidrata u jednom danu.

Uklanjanje šećera iz vaše prehrane ključno je za vrijeme kada želite izgubiti težinu. Kada dostignete cilj vašeg gubitka težine, ugljikohidrate možete lagano unijeti u dijetu i zadržati dobar ton mišića. Naposljetku, svakodnevno piti 8 čaša čiste vode.

Gledaj video: Dr X: DEFINICIJA / Napravite od tela masinu za spaljivanje masti (Travanj 2020).