6 Zdrave navike započeti sada

Svake godine trošimo milijune dolara na knjige o samopomoći i videozapise u rasponu od brojnih tema, ali postoje određene navike koje biste trebali početi sada da biste dosegnuli najsretniju i najzdraviju sebe.

Uključite se u stanje mirovanja

Ne uzimajući dovoljno zatvorenih očiju može dovesti do povećanja ghrelin (apetit-stimulirajući hormon) i smanjenje leptina (hormon za suzbijanje apetita), što uzrokuje da prejedate. I ne samo da gubitak spavanja uzrokuje da jedete više, nego uzrokuje i postizanje visokih količina hrane u hrani. Istraživanja su otkrila da je spavanje manje od šest sati po noći povezano s 30 posto veće šanse pretilosti.

Poboljšajte svoje navike spavanja odlazeći u krevet i svakodnevno se probudite u isto vrijeme - da, čak i vikendom. Uspostavite opuštajući, smirujući ritual za spavanje, kao što je ispijanje vrućeg biljnog čaja, meditacija, slušanje glazbe ili čitanje. Izbjegavajte popodnevni drijemanje i smanjite termostat - studije su pokazale da je idealna sobna temperatura za spavanje 60-67 stupnjeva celzijusa.

Vježba u jutro

Istraživanja dosljedno otkrivaju da, ako se obvezujete vježbati ujutro, vjerojatno ćete dobiti svoju sestru znoj, jer to neće biti u sukobu s dnevnim obvezama koje mogu nastati. Razmislite o tome - većina stvari koje morate učiniti nemojte se dogoditi prije svega ujutro (posao, brigu o djeci, kućanski poslovi, socijalne obveze). Osim toga, jutarnje vježbanje vam daje više energije tijekom dana, čini se osjećajem više osposobljenim za rad, smanjuje stres na radnom mjestu, poboljšava svoje raspoloženje, povećava vaš metabolizam i eventualno gori više masti (ako vježbate ujutro prije doručka) ,

Jedite dobro uravnotežen doručak

Možete se umoriti od slušanja stare reklame, "Doručak je najvažniji obrok dana", ali i dalje zvuči istinito. Ljudi koji redovito jedu doručak imaju cjelovitije zdrave prehrane i konzumiraju više povrća, voća, cjelovitih žitarica i niske ili mliječne masti. Istraživanje je također pokazalo da pojedinci koji rutinski jedu doručak uživaju manji rizik od bolesti srca (osobe koje nisu doručkovale imale su 27 posto veći rizik od srčanih bolesti) i dijabetes tipa 2 (osobe koje nisu doručkovale imale su 21 posto veći rizik).

Osim toga, studije su pokazale da je doručak za doručak dio dnevne rutine poboljšati pamćenje, razmišljanje, kreativnost, učenje, verbalne vještine i brzinu kojom obrađujete informacije. Konačno, uživanje u uravnoteženom doručku može imati koristi od vašeg struka - više od stotinu znanstvenih istraživanja pokazalo je povezanost između dnevnog doručka i manjeg rizika od prekomjerne težine ili pretilosti. Cilj nam je doručak koji kombinira kompleksne ugljikohidrate, zdrave masti i mršave proteine.

Riješite se da oslobodiš stres

Mala količina stresa zapravo može biti dobra za vas jer pomaže motivirati vas da obavljate visoko u određenim zadacima. Ali često, kroničan stres može uzrokovati niz zdravstvenih problema, i mentalnih i fizičkih. Kronični stres čak je povezan s povećanim rizikom od srčanih bolesti, broj jedan je uzrok smrti.

Umjesto olakšavanja stresa s lošom navikom, poput pušenja cigareta ili prejedanja, potražite pozitivne načine oslobađanja napetosti. Meditacija, vježbe s dubokim disanjem, pozivanje prijatelja, toplog kupanja, kretanje, slušanje glazbe i ples su neki primjeri tehnika koje olakšavaju stres - odabrati sve što vam radi kako biste olakšali svoje tijelo i um.

Nabavite kuhanje

Oni koji kuhaju svoje obroke kod kuće umjesto blagovanja imaju tendenciju da imaju zdraviju prehranu u cjelini, konzumiraju manje šećera i prerađene hrane, manje vagati i zapravo žive dulje. Restorani i fast-food objekti jednako su zloglasni zbog svojih prevelikih dijelova visokih masti, visoko šećera, visokog natrija, rafiniranih ugljikohidrata bogatih namirnica i njihove stavke izbornika često nedostaje na voće, povrće i cjelovite žitarice. Kuhanje kod kuće omogućava vam da kontrolirate ono što ulazi u vašu hranu (ili što ne ulazi u njega) i koliko ćete se poslužiti.

Osim brojnih zdravstvenih prednosti jela kuhane kuhane hrane a ne blagovanja, kuhanje kod kuće štedi vam tona i bolje je za okoliš. Ali najviše od svega - kuhanje je zabavno!

Spremi voće i povrće

Devedeset posto Amerikanaca ne konzumira dovoljno voća i povrća, unatoč činjenici da otkupne studije pokazuju kako su nevjerojatno korisne za vaše zdravlje. Napravite pakiranje u proizvodnji dijela plana tako da ih dodate u jela koja već uživate - bacajte dodatne paprike, luk, masline ili gljive na tu zamrznutu pizzu ili dodajte sjeckanu brokule, cvjetače ili šparoge u svoje jela od tjestenine. Odrežite mrkvu, tikvice ili slatki krumpir i isperite ih zajedno s vašim mlitanim govedinom ili puretinom za tacove. Ako vam se sviđa jaja za doručak, dodajte sitno nasjeckane povrće u tavu dok vježbate jajašca. Počnite pokušavajući dodati još jedan posluživanje voća ili povrća na svaki dan i polako povećati količinu dok ne dođete do preporučenih devet servings proizvoda dnevno.


Gledaj video: ANHQV 3x33 AQUI NO HAY QUIEN VIVA ERASE UNAS VACACIONES (Travanj 2020).