Plant Bug

Poecilocapsus lineatus (četverobrevenirani biljni bug) i Lygus lineolaris (začepljeni biljni bug)
Također poznat kao Mirid Bug

Biljke domaćina:

Na usjevima: Mnogi bilje i cvijeće, plus jabuke, kruške, jagode i paprike

Gdje Pronađeno:

Većina umjerene Sjeverne Amerike

Opis:

Istinite biljne greške, uključujući četveronožne biljne greške, uklonjene biljne greške i nekoliko drugih vrsta, ponekad se nazivaju mirisne greške, od kojih postoji nekoliko tisuća vrsta. Ovi mali, vitki insekti duljine su manje od pola inča (2 cm), s oznakama koje se razlikuju po vrstama. U Sjevernoj Americi, vjerojatno ćete vidjeti prolaženje oštećenja od četveronožnih biljnih grešaka na bosilji, mentu, monardi i mnogim cvjetovima. Četiri linije biljnih grešaka tako su imenovani jer imaju četiri crne pruge niz njihove žute stražnjice, s narančastim žutim glavama. Tarnished bugovi biljke su smeđe boje. Jabuke i kruške koje se uzgajaju blizu lucerne, biljka domaćin za zaprljane biljne greške, mogu biti oštećene u rano proljeće, kada su u cvatu. Krajem sezone ogoljene biljne greške mogu oštetiti paprike.

Šteta:

Ove i druge usko povezane vrste imaju usne šupljine, kao i njihove malene ličinke. Kada se četveronožne biljne greške hrane na lišću, ostavljaju brojne male kružne mrlje na novom rastućem rastu bilja i cvijeća. Oštećene biljne šupljine slične su, ali točke su nepravilnije u obliku i uzorku. Jabučni plodovi koji su rasprostranjeni, s dubokim nabora i nabora, često su bili oštećeni na staklu cvijeta zbog opaljenih biljnih grešaka.

Sprječavanje problema:

U raznolikom organskom vrtu, četveronožne biljne greške čuvaju se brojnim prirodnim grabežljivcima, uključujući ptice, žabe, ispeće i paukove. Tarnished bugovi biljaka mogu postati problem kada se presele u vrt iz obližnjih polja. Koristite pokrivanje redaka kako biste ih izuzeli iz vrtnih usjeva.

Upravljanje eksplozijama:

Oba tipa biljnih bugova padaju na tlo kada su uznemireni, tako da se neki mogu skupljati u plahtima tkanine koja se širi ispod biljaka. Stisnite oštećene štapiće savjeta od bosiljka i drugih biljaka.

Gledaj video: Bug Control : How Do I Get Rid of Plant Mites? (Travanj 2020).