5 razloga zašto biste trebali reći ne za kupnju sode

Kupnja sode je teško za razbijanje navika za mnoge ljude. Možete uživati ​​u okusu ili pjenušavosti sode, ili možda ne možete zamisliti da ga žeđate ugasiti nečim blagim poput vode. Naručivanje sode s obrokom ili kupnjom sode od strane predmeta u trgovini je jedna navika da trebate zatvoriti - za svoj bilježnica i za svoje zdravlje prije svega.

1. Soda je visoko u šećeru

Soda može imati čak pedeset ili čak osamdeset grama šećera po limenku. Kada se pijan više, možete dodati mnogo praznih kalorija na vašu prehranu. Gutanje previše šećera može dovesti do porasta težine, propadanja zubi, bolesti desni, visokog kolesterola, visokog krvnog tlaka, nepravilnosti probave, depresije, anksioznosti i dijabetesa. Trudnice koje konzumiraju previše šećera povećavaju rizik od preeklampsije.

2. Soda je visoko u kofeinu

Kofein je ovisna tvar. u kratkom roku, može dati vašem tijelu poticaj energiji, zbog čega se možete obratiti kofeinskim napitcima za pick-me-up. Međutim, jednom kad vaše tijelo padne iz svoje energije kofeina goriva visoke, osjećat ćete se gore nego što bi vam nikada nije ingested kofein za početak. Doživjet ćete glavobolje, pospanost i umor tijekom povlačenja. Vaše tijelo će zaželjeti još jednu šum kofeina, i naći ćete se kako kupujete natrij.

Dugoročno, previše kofeina može vam dati želudac, razdražljivost, anksioznost, nemir, poteškoće s koncentracijom i poteškoće s spavanjem.

3. Soda nema nutritivnu vrijednost

Ne postoji apsolutno ništa o kupnji sode i redovito konzumiranje alkohola koja je korisna za vaše zdravlje. Nema vitamina i minerala u soda. Dok možete reći da je voda bez vitamina i minerala, kao i, barem voda je također bez šećera, kofeina i svaki drugi negativni sastojak u soda. Zapravo, dugotrajna konzumacija sode može vam zapravo dovesti do nedostatka vitamina, jer može smanjiti razinu kalcija i utjecati na snagu kostiju. Voda hidratizira tijelo i održava funkcioniranje bez ikakvih negativnih nuspojava.

4. Soda je otpad novca

Kada kupujete soda, trošite novac na piće koje će vam samo štetiti. Voda je obično slobodna i barem druga pića koja koštaju novac, kao što su čaj, sok i napitci elektrolita, mogu imati neke dodatne pogodnosti. Ako potrošite samo 2 dolara dnevno na soda - i šanse su da ćete potrošiti mnogo više - vi trošite više od 700 dolara godišnje.

5. Čak i dijetalna soda je škodljiva

Vi svibanj pokušati boriti se protiv negativnih nuspojava kupnje sode i pio ga redovito po dostizanje za prehranu soda umjesto. Međutim, dok dijeta soda može biti niža u kalorijama, ona još uvijek ima previše nedostataka za piće koje vam daje nikakvu prehrambenu korist. Visoka je u kofeinu i može inhibirati apsorpciju kalcija. Iako ne mora imati šećer, zaslađivači u pićima koji su nadomjestak za šećer mogu prouzročiti proljev, nadutost, žudnja za hranom, bolovi u trbuhu, problemi s uriniranjem, osip na koži i panika. Neki čak i povećavaju rizik za razvoj određenih vrsta raka.

Gledaj video: Neil Pasricha: The 3 A's of awesome (Veljača 2020).