Muskmelon Vodič za uzgoj

Grupa za rotaciju usjeva

Cucurbits (obitelj Squash) & # 9679

Tlo

Dodano je bogato tlo s puno komposta. Često se uzgajaju u široko rasprostranjenim obogaćenim brežuljcima, ili u dobrim komadićima komposta koji uključuju neki tlo.

Položaj

Puno sunca.

Osjetljivo je za mraz

Ne.

Hraniti

Nakon što biljke stavljaju voće, hranite dvaput, u intervalima od dva tjedna, s biljnom hranom topivom u vodi.

drugovi

Kukuruza, rotkvica, riže, marigolda i nasturtiuma.

razmak

Jedinstvene biljke: 2 '11 "(90 cm) svaki put (minimum)
redovi: 2 '11 "(90cm) s 2' 11" (90cm) prazninom (minimalno)

Sijati i biljku

Posijajte sjeme 1 centimetar duboko u redovima, ili u brdima razmaknutim od 6 stopa. Nakon 2 tjedna, tanak do 2 biljke po brdu. Da biste spriječili probleme insekata i potaknuli rani rast, pokrijte sadnice s tunelskim pokrovom (fleece) dok ne počnu cvjetati.
Naš Vrtni planer može proizvesti personalizirani kalendar kada sijati, posaditi i žetvu za vašu zonu.

Bilješke

Veličina voća, boja i tekstura mesa razlikuju se raznolikošću i vrstom dinje. Brzo rastuće muskmelons često rade najbolje gdje su ljeta hladna i kišna, dok tople i suhe klime preferiraju glatko mokrenje. Mali dinja sazrijevaju brzo i zauzimaju manje prostora u usporedbi s sortama koje proizvode ogromne plodove.

žetva

Mnogi muskmelons i cantaloupes se prirodno odvajaju od stabljike kad su dinje zrele, stoga dolaze s vinove loze samo nježnim tegljačem. Meloni koji se ne "skliznu" često zvuče šupljima kada se dodiruju, a boja kože uzima žućkastu boju. Obrišite brušene dinje čistim i pohranite u zatvorenom prostoru na hladnom mjestu ili u hladnjaku.

Rješavanje problema

Koristite papir ili drugu opremu za izbacivanje kako biste spriječili korov. Nemojte koroviti nakon što su plodovi postavili. U SAD-u, dinje su pod visokim rizikom od oštećenja od kukuruznog kvržica, voska od grožđa, krastavaca i bakterija, pa je upotreba pokrova sloja mudra preventivna strategija.

Gledaj video: Dinja (Travanj 2020).