Foliage Foundations i Gnasty Gnomes (G su tihe)

[Napomena autora: stvaram ovaj prvi dio.]

Zamislite ovu noćnu scenu: Završili ste čišćenje zrnata, preklopili jastučići, zakrenuli jastučići, otvorili F je za bjegunca, osjetili da je padala ravno na vašem licu i otpustila fluorescentno.

To je njihov signal. Ne odobravam njihovo ponašanje, nemojte zaboraviti, ali dok se plovite do Zemlje klonova, vaši vrtni gnomi počinju svoje noćne pobjede. Zamislite posao poput njih - stoji nepomično, dok ljetno sunce sruši vašu boju, ili zimski vjetrovi zamrljaju vas s ledom. A što je s bidetom za prskalice?

Dakle, kad kasno navečer pada i njihova smjena završava, gnomi trebaju otpuhati paru. Spustivši se u noćni pub, trbuhu se do željezničke limuzine i spusti do ozbiljnih poslova.

Noć još nije gotova. Domaći kamen spoticanja, njihove male betonske oči sjajne, vesele šaljivce ponavljaju svoj ritam prije zore: Birajući sve cvjetne pupoljke koji čekaju da se otvore, tako i vrt nikada cvjeta.

Moral ove priče: Dizajnirajte svoj vrt kao da su ti zlokobni, misanthropic (ili je to pogrešno-flor-opic?), Buggers žive u svom vrtu. Nemojte koristiti cvijeće kao jedini vizualni interes u vašem vrtu. Umjesto toga, koncentrirajte se na stvaranje interesa tijekom cijele godine iskorištavanjem oblika vaših biljaka, gustoće, obrasca listova i boje lišća, tako da vaš vrt izgleda sjajno, cvijeće ili ne.

Dopustite mi da podijelim jedan od najsuvremenijih sofisticiranih malih rubova uređenja krajolika koje sam ikad vidio. Ono što me tako srušilo je upotreba dvaju ključnih načela vizualnog dizajna - sklada (elementi s sličnostima) i kontrasta (elementi s različitostima). Ova vinjeta sjedi nekoliko blokova od moje kuće, ukrašavajući Sansum Diabetes Research Center u Santa Barbari.

(Stražnji red, slijeva nadesno) Gledaš Rhamnus californica (California coffeeberry), Pittosporum tenuifolium 'Marjorie Channon' (Marjorie Channon Kohuhu - koja me uvijek penje), i Geijera parvifolia (Australska vrba). Ispred je još jedan Aussie, Lomandra confertifolia 'Little Con' (mali potisak matice).

S ovog izoštrenog pogleda, zabilježite skladnu suradnju četiriju biljaka, a svi imaju meke, oblake oblake. Osim toga, vrba i Kohuhu imaju slične oblike - viši nego što su široki.

Zatim ćemo zamahnuti po sastavu, krećući se s lijeva na desno.

Previše harmonije može biti dosadno, stoga treba ubrizgati malu raznolikost: mračna, dull-green, veća lišća coffeeberry; meka, mliječna boja Kohuhu manjih lišća; i nevjerojatno svijetle, fine teksture i linearni oblik potiska. Nema pogreške gdje jedna biljka završava, a drugi počinje.

Na gornjoj slici primijetite slične oblike Kohuhu i vrba, te činjenicu da je svaka gusta i fine teksture. Razlike u bojama lišća su manje upečatljive od usporedbe s kavernom. I budući da je vrba vrba ima malo žuta na zelenoj površini, ona se miješa s toplinom mat prolazne lišće.

Kad izdvajamo samo Kohuhu i vrba, kontrast je opet naziv igre. Ne samo da se boje listova značajno razlikuju, ali pojedinačni oblik listova ne može me više razlikovati - mala i jajolika s lijeve strane, a duga i uska na desnoj strani U redu, malo varam. Visoko stablo na horizontu je Podocarpus gracilior - Fern pine. Stablo raste preko ulice, ali mi daje još jednu priliku pokazati kako se vizualni interes može stvoriti koristeći samo lišće i oblik.

Pretpostavljam da je to. Možda ste pokupili nekoliko savjeta za stvaranje zanimljivih biljnih grupacija u vlastitom vrtu. I nemojte misliti da ne možete koristiti biljke cvjetnice u vrtu - oni su glazura na tortu.

Sada moram oprati knjigu, skloniti bjegunca i zeznuti gnima.

Nekoliko komercijalnih najava

Ako uživate čitati moje stupce ovdje na blogu, ali se ne pretplatite Fine vrtlarstvo časopis, nedostaje vam. Moj Radionica dizajna stupac debitirao je u ožujku / travnju i napunio savjete i trikove koje možete koristiti u svom vrtu. Nadam se da ćete pokupiti kopiju kako biste vidjeli što imam. Zatim se pretplatite!

Također, nedavno sam napisao o San Francisco cvijeću i vrtu, koji se kreće od 23. ožujka do 27. ožujka. U četvrtak ću vam govoriti, istaknuvši neophodne savjete za dizajn, potpisivanjem kopija Fine Vrtlarstva i darovanjem vašim štipaljastim pametom , Dođi, pridruži mi se.