Gljiva gljiva

Uglavnom Orfelia i Bradysia vrsta

Biljke domaćina:

U vrtu: Veliki raspon biljaka (obično u posudama) gdje se kompost održava u vlažnom stanju.
Na usjevima: Mlade biljne sadnice i unutarnji bilje

Gdje Pronađeno:

širom svijeta

Opis:

Tiny crne muhe, ili gnats, vidljiva lebdeći oko sadnica ili biljke, ili oni mogu letjeti kada val svoju ruku nad biljkama. Sami gnats ne povređuju biljke, ali jajaju u vlažnom tlu, a njihove larve uklanjaju korijenje biljaka.

Šteta:

Sadnice ne uspijevaju dobro rasti unatoč dobroj svjetlosti i vodi, a možete vidjeti gnatske gljive u sobi ili stakleniku. Ako pregledate korijene neuspjelog sadnog materijala, korijeni će biti neobjašnjivi i mogu biti prisutni sitni, prozirni crvi. Da biste dalje istražili, stavite rezani komad krumpira na površinu zemlje i provjerite nakon 4 sata. Neke od larva prisutnih u tlu će se preseliti u bogatu novu hranu.

Sprječavanje problema:

Provjerite biljke redovito za infestacije i uklonite staro lišće s površine biljaka u saksiji. Kod uzgoja sadnica u zatvorenom prostoru, dopustite da se tlo osuši između zalijevanja ako biljke to mogu tolerirati. Pokrijte vlažne, novo posuđe s plastičnim materijalima kako biste isključili zainteresirane gnade. Postavite žute ljepljive zamke, orijentirane vodoravno, blizu sadnica da biste nabavili odrasle.

Upravljanje eksplozijama:

Nekoliko komercijalnih proizvoda označenih za upotrebu u zatvorenom prostoru, koji se temelje na soju iz Izraelensisa Bacillus thuringiensis, daju dobre rezultate kada se primjenjuju kao podloge. Ponovite nakon dva tjedna da biste kontrolirali nove larve gnječnih gnojenja koje su se možda izlegle iz jaja koja se odmaraju u tlu.

Gledaj video: Brkovi- 02. Gljiva(TDT2016.) (Travanj 2020).