3 Groin se iskrivljuje prije isprobavanja

Groin prostirke predstavljaju idealno sredstvo za sprječavanje ozljeda vašeg prepona kada radite. Želite li se protezati mišiće vašeg bedra kako biste smanjili izglede za ozljedu prepona. Groin se proteže za sprječavanje vitkih mišića unutarnjeg bedra i prepona da budu izdvajali ili napete svaki put kada se bavite sportom ili vježbom. Sljedeći put kada radite, nemojte uzimati ništa zdravo za gotovo: Neka se prepone prije vašeg treninga, tako da kasnije nećete imati nikakve bolne posljedice.

1. Sjedište stezaljki

Prvi pregib koji se proteže kako bi isprobali prije izvođenja je sjedište prepone. To uključuje sjedenje na tlo s koljenima savijeno i noge drže zajedno u criss-cross modi. Koristite svoje laktove da pritisnete vrhovima koljena prema tlu radi dodatnog pritiska i rastezanja; koljena će već biti na tlu. Čim osjetite lagani potez, zaustavite ovaj pokret; ovo je važna uputa jer će vas spriječiti da se povrijedite. Kada osjetite lagano rastezanje, držite ga za vrijeme manje od 10 sekundi. Ponovite sjedeće prepone sve do pet puta. Sada ćete biti spremni za rješavanje vašeg rada s većim povjerenjem i smanjenom šansom da se ozlijedite. Veliki dio oko tog prepona je koliko malo vremena morate uložiti u njega. Sve što trebate je malo više od minute, i pripremili ste se učinkovito za vježbanje.

2. Supine Stretch

Poput sjedećeg položaja rastezanja, počnete na podu i za spušteni položaj. Ovdje samo leći na podu, savijati koljena i držati noge zajedno u criss-cross modi. Počnite polagano ispružiti noge prema prostoru ispred vas. Nemojte pretjerivati; zaustavite kretanje čim osjetite lagani potez. Nastavite držati ovo područje na mjestu gdje ćete osjetiti lagani potez za ukupno 10 sekundi. Kada završite s jednom protežom, ponovite ga ukupno pet puta.

3. Stalno rastezanje

Započnite s ovim stisnutim dijelom tako da stojeći s obje noge na razmaku od ramena. Prebacite svoju težinu na jednu stranu vašeg tijela, a kao što to činite lagano savijte koljeno. Čim počnete osjećati čak i najmanje prostiranje u suprotnoj nozi, zaustavite pokret. Držite ovu ispruženu poziciju za ukupno ne dulje od 10 sekundi. Možete ponoviti ovaj prijedlog na istoj nozi do dodatnih vremena. Konačno, napravite isti slijed koraka za suprotnu nogu.