3 razloga zašto je Falafel dobar alternativni vegetarijanac

Falafel, koji neki nazivaju Nebeski chickpeas, poznat je po cijelom svijetu kao jednostavno ukusan. Ne možete lako pronaći drugo jelo koje tako lijepo izaziva one vegetarijanske blebe kada se umorite od iste salate, grah, tofu i jogurt jela. Falafel donosi pizazz, u boji, teksturi i okusu. Evo tri dobra razloga zašto je falafel dobra vegetarijanska alternativa.

1. Bonus za prehranu

Falafel je jednostavno slanutak koji je natopljen, pire i kombinira s drugim sastojcima kao što su mrvice, luk, začini i jaje, oblikovani u male kuglice i pržene u ulju za kuhanje. Često se služi kao dio velike salate ili u pita kruha kao sendvič ili oblikovan u patties kao hamburger zamjena.

Smetnje falafel znači da konzumirajte povrće za koje se zna da su niske razine zasićenih masnoća, kolesterola i natrija. Nadalje, jedete povrće za koje se zna da su veliki izvor vlakana, bjelančevina, bakra, folata i drugih hranjivih tvari.

2. Meso bez mesa

Falafel je zvijezda rješenje za izbor mesa bez mesa koja nadilazi uobičajene pakete pahuljica i kobasica bez mesa. Zbog svoje teksture nakon prženja, falafel ima gustu srčanost mesnatog mesa, ali s bogatstvom dodatnih hranjivih tvari.

Zapravo, restorani poslužuju falafel hamburgere i dobivaju oduševljene recenzije. Morske slanutke oblikovane su u patties i poslužene s jogurtom, začinima, krastavcima i salatom na sjemenkama.

3. Kalorije-Smart Mogućnosti

Jedna mala lopta je 50-60 kalorija. Sendvič falafel veličine obroka s ukrašavanjem kolača je oko 350-450 kalorija (još uvijek manji od Big Mac). Falafel pita s kremastim preljevom je oko 550 kalorija. Velika vijest ako morate paziti na vaše kalorije je da je falafel svestrana jela kod kuće. Falafel možete pripremiti s uljem za kuhanje ili možete upotrijebiti ulje za raspršivanje i još uvijek naići na ukusnu glavicu bez mesa.

Neki falafel kuhari potiču da pečete falafel ako ste na dijeti, ali drugi fanovi falafel kažu da pečenje ne isporučuje okus i škripanje prženog falafela. Prženje nije pravi problem jer postoji način na koji možete pržiti falafel bez rizika od preopterećenja kalorija.

Postoje uspješne niske tehnike za izradu falafela. Nećete morati izgledati teško pronaći više desetaka recepata. Zabavit ćete se odabirom onih koji ne samo da izgledaju sjajno, već i za prehrambene proizvode koji odgovaraju vašem kalorijskom planu.

Evo nekoliko zdravih načina pripreme falafela.

  • Stavite kuglice falafela u tavu. Koristite ulja koja su niska u zasićenim masti i trans masti. Maslac ulja, suncokretovo ulje i ulje canola su dobri izbori. Brzo se pržite, tako da se ne apsorbira puno ulja.
  • Korištenje nepropusnog tava, umjesto ulja koristite sprej za kuhanje. Kuhajte neke falafel patties sve dok svaka strana je browned. Zatim ih stavite u pećnicu pri niskoj vrućini kako bi ih zagrijali.
  • Umjesto prženja, ispeći ih. Samo lagano četkajte falafel kuglice s maslinovim uljem. Zatim ih stavite na listove kolačića.