Starbucks doručak: Zdrava opcija?

Dok je stajao na šalteru u Starbucksu, zureći u ukusni slučaj doručkovanih peciva, lako je zaboraviti vašu prehranu i naručiti divovski kolač. Međutim, izvan kolača i frosting pokrivenih tretira, Starbucks doručak je zdrava opcija?

Gledajte iza slastičarnice

U nastojanju da privuče široku bazu kupaca, Starbucks je dugo ponudio veliki izbor muffinova, cupcakes i kolača kako bi zadovoljio svaki nepce. Čašice s čokoladnim glazurama, krafne napunjene kremom od vanilije i čokoladnim čipsom samo su neke od kalorijskih katastrofa dostupnih u većini restorana Starbucks.

No, sve ponude hrane u Starbucksu ne dolaze iz slatkiša. U gotovo svakoj trgovini nalazi se hlađeni dio hrane ispod razine očiju (uglavnom ispod tikvice) koji sadrži različite zdravije mogućnosti poput malih povrća, jogurta i granola. Većina tih artikala dolazi s potpuno tiskanim masnoćama i kalorijama.

Smanjena masnoća ne znači nisku masnoću

Dostupni su u većini Starbucks-a raznih "smanjenih masnoća" mogućnosti kolača kao što su njihova smanjena masnoća Cinnamon Swirl kolača ili njihovu smanjenu masnu tortu od kave.

Važno je imati na umu da muffini na izborniku Starbucks koji su označeni kao "Reduced Fat" obično sadrže još mnogo grama masti. Jednostavno imaju manje masnoća od svojih homogenih masnoća. Na primjer, komad Reduced Fat Banana kolača kave će prinos gotovo 500 kalorija i 15 grama masti!

Umjesto dosezanja za smanjene količine muffinaca, umjesto toga pokušajte s malo masnoće. Starbucks Lowfat Blueberry Corn Muffin će ponuditi samo 1,5 grama masnoće, nula grama zasićenih masnoća i samo 240 kalorija. Nasuprot tome, komad Smanjene masnoće od badberry kava od kave će ponuditi 11 grama masti, 350 kalorija i zapravo sadrži gram trans masnoće.

Izmijenite svoju kavu

Svako piće na Starbucks izborniku može se promijeniti na neki način, a mijenjanje vrste mlijeka koji se koristi u latte ili vrsta šećera koja se koristi u "Frappucino" može pomoći smanjiti kalorije, a ipak vam omogućiti da uživate u omiljenom piću , Također, odabirom kupnje "visokog" (ili malog u Starbucksovom žargonu) umjesto "velikog" (ili medija) smanjit će se ukupni broj kalorija, a da vam ne biste potpuno negirali svoje omiljeno piće.

Osim toga, Starbucks nudi i druge vrste pića osim kave, uključujući zelene čajeve, crne čajeve i jabučnu jabukove, a sve se može konzumirati mastima bez masti i šećerom. Mnoge opcije za kavu i čaj također dolaze na raspolaganje s opcijom nulte šećera pod nazivom "lite", što će uvelike smanjiti ukupni sadržaj kalorija većine pića.

Ako uživate u doručku u Starbucksu, možda ćete se jesti i piti mnogo kalorija ako niste pažljivi, ali uz neke jednostavne izmjene kave i neke pozornosti posvećene pekarskim predmetima na izborniku možete uživati šalicu jutarnje kave bez potpuno napuštanja zdrave prehrane.

Gledaj video: The Great Gildersleeve: Gildy Traces Geneology / Doomsday Picnic / Annual Estate Report Due (Travanj 2020).