Jela svjetlo u meksičkim restoranima

Meksička hrana je začinjena i okusa, ali može biti pad prehrane ako niste pažljivi oko onoga što naručujete. Slijedite ove savjete kako biste izbjegli izlazak na kalorije.

Chuck Chips
U redu, nemoj doslovno bacati žetone. No, baš kao što se košarica za kruh može teško oduprijeti američkom zalihama i talijanskim restoranima, one bezizražajne košare s čipsom tortile mogu odstupati čak i najvjerniji zdrava jela. Većina ljudi jednostavno ne može uživati ​​u nekoliko čipsa, a zatim se zaustavlja - vjerojatnije je da ćemo nastaviti dosegnuti one topla, hrskavog, slanog tortilija čips dok košarica nije potpuno prazna. A onda poslužitelj donosi drugu košaru, a bezumno munching nastavlja dok vaš glavni obrok ne stigne.

Da biste izbjegli ovu dilemu, zatražite od poslužitelja da ne donese čipove. Uštedjet ćete kalorije i doći do razgovora s kolegama. Ako morate imati žetone, zatražite od poslužitelja da vam donese pola pune košarice i nemojte ga ponovno napuniti.

Napravite Margaritas na stijenama
Gotovo je nemoguće misliti na meksičku hranu bez ikakvih margarina. Ako odlučite prodrijeti, odaberite svoje osvježavajuće margarete na stijenama umjesto da zamrzne. Smrznute margaritete su pravi šećerna bomba, koji pružaju 500-700 kalorija za verzije jumbo. Držite se sa ledenom čašom margarite od 3,3 unca, koja se nalazi u mnogo više razumnih 150 kalorija.
Naprijed "Fixins"
Kiselo vrhnje, sir, sir i umak od sira opterećeni su masnoćom i kalorijama, te pružaju nekoliko, ako postoje, korisnih hranjivih tvari. Osim toga, to je stvarno lako pretjerati sa začinima jer većina nas ne koristi točan dio. Za kiselog vrhnja, ispravan dio je dvije žlice, ali većina nas je gomila u količinama tri do četiri puta te veličine. Te kalorije mogu stvarno zbrojiti. Stavite sa salsi da dodate okus na svoj predjel.

Čuvajte se nekih grahova
Dok grah zasigurno može biti zdrava opcija, većina meksičkih restorana kuha ih s dodatkom zrna i sira, čineći ovo inače zdravo izbor zasićene masnoće. Zatražite crne grah ili grah od pinto umjesto refried grah.

Prilagodite svoju narudžbu
Uvijek možete pitati svog poslužitelja za stranu pari ili povrće sa malo povrće, umjesto viših kalorija, uključujući rižu i grah. Također, postavite puno pitanja o tome kako se jelo priprema. Možete zatražiti da se određene stavke naprave manje ulja, ili možete zatražiti da se neki sastojci izostavljaju, kao što su meso, sir, guacamol ili umaci.
Posude koje treba izbjegavati
Pokušajte izbjegavati sva pržena jela, kao što su taquitos, chimichangas i chalupas. Također, nemojte dopustiti da riječ "salata" u taco saladi zavede u mislima da je lagana jela - da je duboko pržena ljuska u kojoj se poslužuje napunjena masnoćom i kalorijama. Pazite na jela prekrivena umacima od sira.

Gledaj video: Political Documentary Filmmaker in Cold War America: Emile de Antonio Interview

(Veljača 2020).