Prednosti vježbanja koja se vrti

Vježba za predenje je odličan način za gori kalorije i olakšava stres. Vježba koristi stacionarni bicikl, koji ima različite napetosti. Bicikl će pratiti vaš napredak, tako da ste motivirani za nastavak i postizanje ciljeva fitnessa. Postoje brojne prednosti za vježbu predenja.

Spaliti kalorije

Vježba za predenje od 45 minuta može vam omogućiti da spalite oko 500 kalorija, što je ogromna količina u usporedbi s drugim vrstama vježbanja. Međutim, količina kalorija koju snimite ovisit će o intenzitetu vježbanja. Podesite svoj bicikl prema intenzitetu koji želite.

Izgradite tonove mišića

Vježba za predenje može vam pomoći da izgradite neki mišićni ton. Trening će se usredotočiti na mišiće mišića, kao i na stražnjicu i bedra. Možete povećati i smanjiti napetost bicikla; to je slično kao jahanje gore i dolje na brežuljku. Dok pedalate, radit ćete bedrima i teladi. Ako zadržite ispravnu poziciju na biciklu, također ćete raditi na vašim trbušnim mišićima. Kada se pedalate brže, vjerojatno ćete izgorjeti masnoću. Kada pedalate sporije i imate veću napetost, radit ćete mišiće.

Povećana kardio izdržljivost

Ako se odlučite za redovite predavanja, gradit ćete povećanu izdržljivost kardio. To je korisno, pogotovo ako se osjećate slabijom i počnete zadihaniti čak i nakon neznatnog truda, kao što je penjanje stepenice.

Vježba s niskim utjecajem

Vježba za predenje je vježba s niskim utjecajem. To znači da neće pritisak na koljena i zglobove, kao i druge aerobne vježbe ili trčanje vježbe. Vježba se preporučuje i za osobe koje pate od artritisa.

Otpustiti stres

Poznato je bilo koja vrsta vježbe koja oslobađa stres. Međutim, klase za predenje može biti učinkovitije rješenje za stres od većine vrsta vježbanja. To je zbog činjenice da je vježba intenzivna i to je klasa u kojoj možete susresti ljude i družiti se.

Vježbanje nastave održava instruktor koji će vas motivirati tijekom vježbanja. Osim toga, bit će glazba koja će klasu učiniti zabavnijom.

Smanjeni rizici ozljeda

Dok trčanje i jogging mogu predstavljati visoki rizik od ozljeda, klasa predenja može manje vjerojatno uzrokovati ozljede. Međutim, preporuča se da se protežu prije klase, tako da ne povlačite mišiće.

Podesivo vrijeme

Stacionarni bicikl ima podesive napetosti, koje možete mijenjati tijekom nastave. Vaš trener može naznačiti kada promijeniti napetost, ili ga možete prilagoditi prema vašim sposobnostima i ciljevima fitnessa.

Pratite svoj napredak

Većina stacionarnih bicikala imat će neke uređaje koji će pratiti količinu kalorija koju snimite, kilometražu, pa čak i puls. To znači da možete pratiti svoj napredak, što je također motivantan čimbenik.

Može se obaviti tijekom cijele godine

Za razliku od drugih vrsta aktivnosti kao što je jogging, koji može biti neugodan kada se izvodi tijekom mjeseci s ekstremnim temperaturama, klase za predenje može se izvoditi u bilo koje vrijeme tijekom godine.

Gledaj video: Meet the dazzling flying machines of the future | Raffaello D'Andrea (Veljača 2020).