Ditch the gym! Ostati kod kuće

Kažu da je zdravo tijelo 70 posto u kuhinji i 30 posto u teretani. Ali istina je da se zdravo tijelo čini 100 posto u udobnosti vlastitog doma. U vašem se domu odlučite jesti pravu i vježbati, i to je mjesto gdje se morate boriti da biste izašli na vrata za udaranje u teretanu.
Dobra vijest: čak ne morate napustiti kuću da biste dobili oblik! Teretana je odlično mjesto za druženje u vrhunskom treningu, ali to nije jedino mjesto koje vam može pomoći da izgorite kalorije. Dobivanje stane lako se može obaviti kod kuće.
Kako?
Tjelesne vježbe
Vježbe za tjelesne težine izvrsne su za funkcionalnu kondiciju, a ne samo na trening snage. Snaga koju ćete graditi radi push-up, bradavice, crunches, podizanja nogu i skok-squat će učiniti sve svoje aktivnosti svakodnevnog života puno lakše. Postoje stotine vježbi tjelesne težine koje možete učiniti - sve bez potrebe za utezima.
Kupite jednostavnu opremu
Bez obzira koliko vježbi tjelesne težine radite, uvijek je dobro imati nekoliko težina pri ruci. Moći ćete dobiti više koncentrirani trening za mišiće poput vašeg bicepsa, tricepsa i ramena.
Kakvu opremu trebate? Nekoliko kettlebellova može biti zgodan, inače koristiti par manžeta s do 50 funti po bućica. To će biti više nego dovoljno za većinu vježbi koje radite i nećete trebati puno više od ove dvije stavke da biste započeli.
Nemojte zaboraviti jogu (jastučići dok radite na podu), stabilnu kuglu (pomaže raditi u vašoj jezgri) i bendima otpornosti (zamjenjujući slobodne utege). Trebat će vam bočica za vodu, monitor otkucaja srca (za novorođenče) i štopericu.
Postavite prostor
Potreban vam je prostor koji je dobro prozračen (na vrućim danima), kao i toplo (na hladnim danima). Trebali biste pokušati očistiti područje oko tri koraka širine i dugačke, jer to bi trebalo biti više nego dovoljno za vježbe koje radite.
Naravno, veći prostor je uvijek bolji. Što više prostora imate, širi raspon vježbi koje možete lako napraviti. Pobrinite se da je prostor čist i uredan te da imate svu vašu opremu pri ruci za vaše vježbe kod kuće.
Dobiti pomoć
Kada radite vježbe samo s tjelesnom težinom, možda ćete biti prilično teški u početku. Vježbe poput izdvajanja mogu biti nevjerojatno teške za novorođenčad, tako da rad s prijateljem može biti dobar način kako biste osigurali potrebnu pomoć za ove teške vježbe. Također će vam pomoći zadržati vas motiviranima da se nastavite gurati.
Neka bude zabavno
Najgora stvar za učiniti jest slijediti program vježbanja koji vam se ne sviđa. To je sve, ali zajamčeno je da ćete se zatvoriti u kratkom vremenu.
Važno je da nađete trening koji je zabavan za vas i da možete raditi kišu ili sjaj najmanje pet dana u tjednu. Bilo da se radi o videozapisima za vježbanje, treningu tjelesne težine, on-line trening programu ili samo jednostavnoj rutini koju ste sami napravili, učinite to onim što možete učiniti svaki dan bez obzira na sve.

Gledaj video: Kontakt (2017) Serbian music documentary (with English subtitles) (Veljača 2020).