Je li ishrana kasno loše za vašu prehranu?

Ako ste netko tko odbija jesti nakon 20:00, možda ćete biti sretni da znate da jedući kasno nije loše za vašu prehranu. Suprotno popularnoj misli, širenje vaših kalorija tijekom vašeg dana je bolje od rezanja od hrane u određeno vrijeme. U doba dana kada jedete bilo koji broj kalorija ne utječe na brzinu kojom su metabolizirani od strane vašeg tijela.

Kalorije u, Kalorije Out

Vaša varijacija težine određena je jednostavnom jednadžbom, brojem kalorija koju trošite, umanjenim brojem kalorija koje ste snimili. Vrijeme dana kada potrošite kalorije nema nikakve veze s jednadžbom. Ako jedete isti broj kalorija za večeru, ne smijete jesti večeru u 17 ili u 23; broj kalorija se ne metabolizira drugačije.

iznimke

Ako želite izbjegavati jesti kasno noću jer jedete dodatne kalorije, to je nešto sasvim drugo. "Loše" je jesti kasno ako se želite uključiti u bezumno jelo dok gledate televiziju, na primjer. Osim toga, ako ste zaposleni osoba koja se kasno navečer zaustavlja na putu za večeru, umjesto kuhanja, možda će vam biti loš za jelo. Najvažnija stvar za vašu prehranu je da ostanete zdrave hrane tijekom dana (i noć, ako ćete biti budni).

Opet, nije važno u koje doba dana jedete kalorije, 300 kalorija će se metabolizirati kao 300 kalorija u bilo kojem trenutku dana. Istraživači su otkrili da ljudi koji razbiju kalorije kako bi zadržali razinu šećera u krvi imaju čak i veći uspjeh prilikom dijeta. Najvažnija stvar o prehrani je ono što jedete, a ne koliko sati jedete.

Gledaj video: Alex Jones - Najveća tajna razotkrivena - Hrana (Ožujak 2020).