Žudnja kolačiće i kolačići? 3 zdrave alternative

Kolači, kolačići, pite i ostala pečena roba mogu biti ukusna, ali s pretilošću postaje sve veća epidemija, ljudi počinju tražiti zdravije alternative. Ovdje su tri velike mogućnosti koje se mogu koristiti umjesto pečene robe. Ne samo da su hranjive, već su dovoljno ukusne da zadovolje svaki slatki zub.

1. Jogurt s domaćom Granolom

Jedna od najboljih alternativa kolačima i kolačima je jogurt s domaćim granolom. Za razliku od pečene robe, koje sadrže velike količine masnoća i kalorija i stoga mogu dovesti do razvoja pretilosti, to je zdravi tretman koji zapravo može poboljšati vaše zdravlje dok istodobno smiruje taj slatki zub. Jogurt sadrži velike količine kalcija, koji čuva zube i kosti snažne i zdrave, te proteina, koja održava mišićnu masu. Za najbolje rezultate, odaberite jogurt koji je napravljen od niskog ili nezrelijeg mlijeka. Na taj način ćete smanjiti unos kalorija čak i dalje. Nove tvrtke počinju proizvoditi soje i badem jogurt, što je izvrsna alternativa vegetarijancima koji traže kremasti tretman. Za dodano škripanje, posipajte malu količinu granule nad jogurtom. Važno je imati na umu da granola može biti nešto kalorično gusta, pa je stoga važno koristiti ga umjereno. Nezasićene masnoće pronađene u granuli čine ga tako velikim snackom da se ne treba izbjegavati u cijelosti. Za najzdraviji granola moguće, pokušajte napraviti svoj vlastiti kod kuće. Jednostavno združite zobene pahuljice s medom i bademima i pecite na listi kolačića dok ne zasušite. Razbiti ga na male dijelove i posipati jogurtom.

2. svježe voće

Svježe voće čini još jednu veliku alternativu peciva i kolačića. Dok voće ne pruža istu teksturu kao i kolači, ona još uvijek daje jedenaku prasak slatkoće koji može olakšati tu potrebu za šećerom. Voće je izvrsna hrana jer ne samo da je bogata vitaminima, mineralima i antioksidantima, već također sadrži velike količine vlakana za koje je utvrđeno da su bitne za dijete i ljude zabrinute za razvoj određenih vrsta raka. Dok će svježe voće najvjerojatnije dati najbolji ukus, nedavna istraživanja pokazala su da smrznute plodine i ostali plodovi sadrže iste količine vitamina, minerala i vlakana kao i njihove svježe alternative.

3. Voće glatko

Ako volite voće, ali želite nešto malo više, pokušajte napraviti glatku voću. Grickalica od voća sastoji se obično od jogurta, leda i voća po vašem izboru, i stoga može biti iznimno zdrava kada se pravilno izradi. Ako odaberete glatke voće iz restorana, izbjegavajte dodavanje sirupa i prženja; to može biti veliko u obje masti i kalorija, stoga preokretanje zdravog utjecaja odabira smoothie da se s!

Gledaj video: How to Cook Healthy Food! 10 Breakfast Ideas, Lunch Ideas & Snacks for School, Work! (Travanj 2020).